CAT6 internet kablosundaki renklerin sırası

Carput3r

Centipat
Daha fazla  
Az önce başka bir konu açıp yükleme hızımın düşük olduğunu belirtip yardım istemiştim. Sağ olsun biri internet kablosundan olabileceğini söyledi ben de başka kablolarla denedim ve yükleme hızım düzeldi. Hazırda kullandığım kabloyu da ben yapmıştım yani uçlarını RJ45 pense ile kendim kapatmıştım ama yaparken bir önemi yoktur diye sadece renkleri denk getirip yapmıştım. İnternette de herkes farklı şeyler yazmış doğrusunu bulamadım.
Yükleme hızı kablo yüzünden nasıl düşebilir anlamadım. Jakı takarken kabloların biri kısa kalmış ve temassızlık yapıyor olabilir desem o zaman internet hiç gelmezdi diye düşünüyorum ama tam emin değilim. Bilen arkadaşlar varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
(CAT6 kablo kullanıyorum)

Turuncu - Beyaz
Turuncu
Yeşil - Beyaz
Mavi
Mavi - Beyaz
Yeşil
Kahverengi - Beyaz
Kahverengi
Olacak şekilde çakın.

İkisinden birini yapabilirsiniz. Ufak bir bilgi olarak eğer renkleri hatırlamıyorsanız iki ucunu aynı renklerde olacak şekilde yapsanız da çalışır.

1625091680407.png

İkisinden birini yapabilirsiniz. Ufak bir bilgi olarak eğer renkleri hatırlamıyorsanız iki ucunu aynı renklerde olacak şekilde yapsanız da çalışır.

Eki Görüntüle 1091455
Bizde B standart olarak geliyor. A değil. B kullanmaya özen gösterin. Örnek olarak, tarif ettiğiniz kişi duvardan da alabilir. Orayı bağlayan kişi B olarak bağlar ve sizin A tarifi uymaz.

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim.
Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız. Biraz dikkat istiyor. Kabloların tam düz olması ve oturması gerekir. Yoksa, sorun olabiliyor.

Hocam hazır satın alınan kablolar A mi olur B mi?
B olarak geliyorlar. A olana rastlamadım. Aynı şekilde duvarda olan Ethernet prizleri de B olarak bağlanıyor. Modem ve PC arasında A kablo da çalışabilir. Bunu tam olarak denemedim. Bir ara belki kablo yapıp denerim.

Kabloları jack'a takarken jack'ın soketleri üst kısımda duracak şekilde olmalı :p Bu ayrıntıyı da ben söyleyeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı