CAT6 internet kablosundaki renklerin sırası

Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız. Biraz dikkat istiyor. Kabloların tam düz olması ve oturması gerekir. Yoksa, sorun olabiliyor.

Hepinize teşekkür ederim. Sorunu hallettim. Jakı çakarken turuncu-beyaz biraz kısa kalmış sanırım bu yüzden yükleme hızım çok düşüktü. Ona dikkat ederek yeni uç ayarladım ve sorunum düzeldi.
1625397087846.png

İkisinden birini yapabilirsiniz. Ufak bir bilgi olarak eğer renkleri hatırlamıyorsanız iki ucunu aynı renklerde olacak şekilde yapsanız da çalışır.

Eki Görüntüle 1091455

Reis aradan 3 yıl geçmiş neredeyse ama başka forum göremedim.
Şimdi ben A ve B baktım kendi CAT6 kablomda "b"deki sıralama gibi ama beyaz mavi ile beyaz yeşil yerleri değişik yani yeşilin yanı beyaz mavi değil de beyaz yeşil sorun olur mu sence çünkü ben ufaktan sorun var gibi seziyorum çünkü bir de 15Mbps VDSL'den 100 Mbps fibere geçtim. Ne gibi sorunlar olur sence veya olur mu? Değişmeli miyim?

Reis aradan 3 yıl geçmiş neredeyse ama başka forum göremedim.
Şimdi ben A ve B baktım kendi CAT6 kablomda "b"deki sıralama gibi ama beyaz mavi ile beyaz yeşil yerleri değişik yani yeşilin yanı beyaz mavi değil de beyaz yeşil sorun olur mu sence çünkü ben ufaktan sorun var gibi seziyorum çünkü bir de 15Mbps VDSL'den 100 Mbps fibere geçtim. Ne gibi sorunlar olur sence veya olur mu? Değişmeli miyim?

Diğer uçta aynı dizilimdeyse sorun olmaz. Modemin dibinden Wi-Fi ile hız ölçün, bir de bilgisayardaki hızını ölçün aşağı yukarı aynı çıkıyorsa sorun yoktur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı