CAT6 Kablo Hız Testi Nasıl Yapılır?

kipri

Decapat
Modem üst katta. Bu modeme ethernet kablosu ile bir PC bağlı. Alt katta ise TpLink’in menzil genişleticisi var, modeme 30 metrelik CAT6 kablo ile bağlı ve Access Point modunda çalışıyor. Yani kısacası yukarıdaki interneti kablo ile alıp aşağıda kablosuz olarak yayın yapıyorum.

Ek bir cihaza gerek kalmadan üst kat ile alt kat arasındaki kablonun maksimum hızını nasıl ölçebilirim? İnternet hızım 8 Mbit olduğu için speed test yeterli olmuyor. Demek istediğim, mesela PC’ye bir yazılım kurarak alt kattan telefon ile yine bir yazılım aracılığı ile hız testi yapabilir miyim?
Sonuç olarak elimdeki cihazlar;
Üst katta bir PC, modem.
Alt katta modeme ethernet kablosu ile bağlı bir Access Point ve cep telefonu şeklinde.

Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki cihaz arasındaki bağlantı hızı gösteriliyorsa arayüzde, o şekilde görebilirsiniz. Farklı ölçme şansınız yok.
CAT6 1 Gbps hızı destekler fakat önemli olan modemden alınan çıkış değeri. 100 Mbps çıkış varsa, 100 Mbps ile limitlenir.

İki cihaz arasındaki bağlantı hızı gösteriliyorsa arayüzde, o şekilde görebilirsiniz. Farklı ölçme şansınız yok.
CAT6 1 Gbps hızı destekler fakat önemli olan modemden alınan çıkış değeri. 100 Mbps çıkış varsa, 100 Mbps ile limitlenir.

PC, modem ve menzil genişleticinin ethernet portları gigabit destekli. Aradaki kablo malum CAT6. Ayrıca menzil genişleticinin 5Ghz desteği de var.
Demek istediğim; mesela PC’ye bir FTP yazılımı kurup alt kattan telefon ile dosya transferi sırasındaki hızı okuma şansı olabilir mi? Yani bu benim aklıma cahilce gelen bir yöntem. Yada buna benzer bir yazılım var mıdır diye soruyorum? Örnek olarak server kısmı PC’ye kurulacak. Client tarafı da telefona yüklenip arada dosya transferi yapılarak hız ölçülecek şekilde.

Bilmem anlatabildim mi? 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı