CAT6 kablo önerisi

Hocam kusura bakmayın çok sordum, çok ilgilendiniz var olun fakat birkaç soru daha sormam izin verin:

Bana attığınız üç bağlantıdan hangisindeki kabloyu önerirsiniz acaba? Bu mu:

Bir de; ben bu üç kablodan en ucuzundan alırsam, üstteki bağlantıdakinden ne kadar farkı olur?
F-UTP olan kablo daha üst düzey korumaya sahip. Hepsi de outdoor kategorisinde bulunuyor. Bütçenize hangisi uygun ise attıklarım arasından onu alabilirsiniz.

F-UTP olan kablo daha üst düzey korumaya sahip. Hepsi de outdoor kategorisinde bulunuyor. Bütçenize hangisi uygun ise attıklarım arasından onu alabilirsiniz.
Çok ama çok teşekkür ederim hocam. Peki duruma bakıldığında bu sorun büyük ihtimalle kablodan kaynaklanıyor değil mi?

Çok ama çok teşekkür ederim hocam. Peki duruma bakıldığında bu sorun büyük ihtimalle kablodan kaynaklanıyor değil mi?
Lokalde sorun olabilme ihtimali çok düşük. Sizin tarafınıza düşen iç hattınızı yenilemek. Eğer ki emin olmak istiyorsanız ankastre kutusuna kablo ile modemi bağlayıp oradaki değerlere bakmanızı öneririm.

Lokalde sorun olabilme ihtimali çok düşük. Sizin tarafınıza düşen iç hattınızı yenilemek. Eğer ki emin olmak istiyorsanız ankastre kutusuna kablo ile modemi bağlayıp oradaki değerlere bakmanızı öneririm.
Hocam peki bağlantıdaki kabloyu alırsam, uçsuz bir şekilde gelecek öyle değil mi? Yanın da herhangi bir uç (RJ) geliyor mu yoksa onu da kendim mi satın almalıyım? Eğer kendim satın alacaksam hangisi uygun olur?

Hocam peki bağlantıdaki kabloyu alırsam, uçsuz bir şekilde gelecek öyle değil mi? Yanın da herhangi bir uç (RJ) geliyor mu yoksa onu da kendim mi satın almalıyım? Eğer kendim satın alacaksam hangisi uygun olur?
Bir ucuna RJ-11 çakılması gerekiyor. Ankastre tarafına herhangi bir şey takılması gerekli değil.

Bir ucuna RJ-11 çakılması gerekiyor. Ankastre tarafına herhangi bir şey takılması gerekli değil.
Tamamdır hocam. Gerçekten çok teşekkürler, minnettarım size ilginiz ve alakanız için. Kusuruma da bakmayın n'olur, çok soru sordum.

Öyleyse ben işlemleri gerçekleştikten sonra geri dönüp yaşadıklarımı size aktarırım. Şimdilik esen kalın. 😊

Tamamdır hocam. Gerçekten çok teşekkürler, minnettarım size ilginiz ve alakanız için. Kusuruma da bakmayın n'olur, çok soru sordum.

Öyleyse ben işlemleri gerçekleştikten sonra geri dönüp yaşadıklarımı size aktarırım. Şimdilik esen kalın. 😊
Ne demek hocam. Sormak ayıp bir şey değil. Umarım sorununuz çözülür.

Ne demek hocam. Sormak ayıp bir şey değil. Umarım sorununuz çözülür.
Hocam merhabalar,

Gelişme oldu ve size belirtmek istedim. Netspeed'den bir arkadaş geldi ve ankastreden kontrol etti. Daha sonradan eve gelip cihazla hat hızını kontrol etti ve 80mbps aldığımı söyledi. Soketi (RJ konnektörü) söktü ve biraz kabloyu kesip tekrar yaptı. Ondan sonra değerlerim bu şekilde oldu:

2021-12-28_16-54-41.png
resim_2021-12-28_165524.png

Yalnız, kendisi bir telefon görüşmesi yaptı ve hem o arkadaş hem de görüştüğü yetkili arkadaş maksimum alabileceğim hızın bu olduğu söylediler. CAT6 taktırmayı planladığımı söylediğimde, "Bu da (mevcut kablo) olur." dedi. Açıkçası ikna olmadım. Santral mesafem 27 metre, bütün İSS'lerin altyapı sorgularında maksimum hız için 100mbps gösteriyor. Durum böyleyse nasıl maksimum 80 alabiliyorum? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Attığını bağlantıları kaydettim. Mevcut durumum düzelince hem modemi hem de kabloyu yenileyip tekrar deneme yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı