Cat6 Upload Hızı Sorunu

Teknobyte

Hectopat
Merhaba evimin 2. katına 30 metre cat6 kablo çektim. Ping ve download sorun yok ancak upload hızı 1 Mbit düşük geliyor. Daha sonra 10 metre bir Cat6 kablo testi yaptım onda da sonuçlar aynı modemin yanındaki değerleri kablo çektiğim yerdede almak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim. CAT7 kablomu çekmeliyim yoksa aralara router mı koymalıyım ? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

1mbit sizin için çok önemli değilse boşuna masraf yapmanıza değmez. Çünkü 1mbit upload hızı size 70-90kbit bir hız farkı sağlayacaktır. Yani çok farkedilmeyecek bir değer.

Kablo uzunluk farkı bir şey değiştirmiyor diye biliyorum. En fazla pingte 1-2 MS oynama yapar, upload download aynı kalır.

1mbit sizin için çok önemli değilse boşuna masraf yapmanıza değmez. Çünkü 1mbit upload hızı size 70-90kbit bir hız farkı sağlayacaktır. Yani çok farkedilmeyecek bir değer.
Yayın yapıyorum. Türknet vae altyapısındayım maksimum aldığım upload hızı 4Mbit o yüzden 1Mbit benim için önemli bir değer.
Kablo uzunluk farkı bir şey değiştirmiyor diye biliyorum. En fazla pingte 1-2 MS oynama yapar, upload download aynı kalır.
Maalesef durum uygulamada anlattığınız gibi değil ping ve download sorun yokken upload 1Mbit düşüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı