CAT7 vs CAT 8

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Elektrikçi çağırıp duvarın içinden evdeki GPON cihazına kablo çekeceğim. O yüzden 1 kere kablo alacağım. İleriye dönüklük alacağım. 15 metre civarı bir kablo alacağım. Bütçe konusunda pek sıkıntım yok bir kere alacağım uzun bir zaman almayacağım. İleride çok yüksek hızlar sunulduğu zaman hız konusunda sıkıntı çıkarmamalı.

-15 metre olacak.
-Duvarın içinden geçecek o yüzden dışı sağlam olmalı.
-Bakır kalitesi yüksek olmalı.

CAT 6 almak istemiyorum. O yüzden bu iki kablodan hangisi daha iyi olur?

Altyapı: FTTH GPON.

Son düzenleme:
Ne yaptınız? Aldınız mı? CAT7'i birçok ev kullanıcısı henüz kullanmıyorken CAT8 bile çıkmış, teknolojiye yetişilmiyor. :)
15 metre CAT 8 ve 1 metre CAT 8 aldım. Fakat ONT yanına küçük bir kutu yaptılar. Oradan fiber kablo takıp odama ont cihazını getirip. 1 metre CAT 8 routera takacağım.

15 metre CAT 8 ve 1 metre CAT 8 aldım. Fakat ONT yanına küçük bir kutu yaptılar. Oradan fiber kablo takıp odama ont cihazını getirip. 1 metre CAT 8 routera takacağım.
Anladığım kadarıyla ONT ve Router'ı odanıza getireceksiniz.

Aldığınız CAT8 şu mu?

CAT 6 almak istemediği söyledim. CAT 6 en fazla 1 Gbps aktardığı yazıyor. Bir kere alıp duvarın içinden geçireceğim.
CAT7 almalısın. Router 10 Gigabit'e kadar izin veriyor. CAT8 elbet daha iyi olur ama zaten CAT6 alayım mı desen direkt CAT7 al derdim. CAT7'de işini görür ama paran varsa CAT8 alabilirsin dostum.
Bu arada ONT'nin Portu 1 Gigabit destekliyor sende biliyorsundur.

Gönül rahatlığı ile iki kablo tipini de tercih edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı