Arkadaşlar Big Sur kurulumunda çeşitli hatalar yaşayınca Catalina kurup Big Sur'a yükseltmeye karar verdim. Şimdi kurulumda kernel panic hatası alıyorum.
Fotoğraf aşağıda.
Sistem:
Arkadaşlar Big Sur kurulumunda çeşitli hatalar yaşayınca Catalina kurup Big Sur'a yükseltmeye karar verdim. Şimdi kurulumda kernel panic hatası alıyorum.
Fotoğraf aşağıda.
Sistem:
Yanlış olabilirim ama sanırım config.plist dosyasının boot argümanlarına farklı bir yazı karışmış. Yanlış görmüş de olabilirim ama kontrol etmenizde fayda var. Eğer dosya konumu gibi bir yazı varsa onu silin ve sadece boot argümanlarının kaldığına emin olun. İsterseniz Config dosyasını bende ayarlayabilirim sıkıntı olmaz. Eğer boot argümanları normal ise sanki işlemci ile ilgili bir gariplik var gibi. Doğru config.plist kullandığınıza emin olun. Bu arada işlemciniz Coffee Lake olarak gözüküyor. Ona göre olan config.plist de çalışmazsa internetten de biraz araştırıp config.plist ve gerekirse yama da bulabilirsiniz büyük ihtimalle. Bu arada sonradan Big Sur’a yükselebilirmisiniz pek emin değilim çünkü yeniden hata alma ihtimaliniz var.
Yanlış olabilirim ama sanırım config.plist dosyasının boot argümanlarına farklı bir yazı karışmış. Yanlış görmüş de olabilirim ama kontrol etmenizde fayda var. Eğer dosya konumu gibi bir yazı varsa onu silin ve sadece boot argümanlarının kaldığına emin olun. İsterseniz Config dosyasını bende ayarlayabilirim sıkıntı olmaz. Eğer boot argümanları normal ise sanki işlemci ile ilgili bir gariplik var gibi. Doğru config.plist kullandığınıza emin olun. Bu arada işlemciniz Coffee Lake olarak gözüküyor. Ona göre olan config.plist de çalışmazsa internetten de biraz araştırıp config.plist ve gerekirse yama da bulabilirsiniz büyük ihtimalle. Bu arada sonradan Big Sur'a yükselebilir misiniz pek emin değilim çünkü yeniden hata alma ihtimaliniz var.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Evet dediğiniz gibi bir sorun gözükmüyor. Bir de az bir ihtimal BIOS ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.
buradaki videoya göre baştaki BIOS ayarlarının olduğu kısmını yaparak yeniden dener misiniz? Çünkü arada BIOS'tan dolayı da olabiliyor.
Fotoğraf aşağıda.
Sistem:
Hocam D2D Recovery yok değil mi ? O da sorun oluşturabiliyor. Bu arada o ayarlar da yoksa sanırım pek yapacak bir şey yok. İsterseniz Monterey de deneyebilirsiniz belki çalışabilir. Monterey de olmaz ise Mojave-High Sierra gibi düşüp deneyebilirsiniz. Ama ekran kartından dolayı olabilir çünkü arkada NVIDIA ekran kartı devreye girmeye çalışınca hata olabiliyor.