Catalina SATA SSD + Windows 10 NVMe SSD sorunu

ogulcansanli

Femtopat
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar, öncelikle sorunumu tam olarak karşılamayan ve karışıklığa sebep olabilecek bu başlık için okuyan herkesin affına sığınıyorum. Kullandığım bilgisayarda Crucial 480GB SSD'de macOS El Capitan, Samsung 850 Pro 128 GB SSD içinde de Windows 10 vardı. Crucial SSD'ye Technopat'tan indirdiğim 08 Mart 2020 tarihli macOS Catalina 10.15.3 imajıyla başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. Samsung 128 GB SSD'de kurulu olan Windows ile Dual Boot şekilde her şey sorunsuz çalışıyordu. Ta ki 128'lik Samsung SSD'yi kasadan çıkartıp bilgisayarımın Windows kısmı için aldığım Samsung EVO 970 NVMe M.2 500 GB SSD'yi anakartıma takana kadar(bu olanların hepsi bir gün içerisinde gerçekleşiyor).
M.2 SSD kasaya takıldıktan sonra Catalina açılmadı, açılış ekranı geliyor fakat sonra her şey karanlık. Catalina'yı tekrar kurmak istediğimde ise ülke seçme kısmında Türkiye'yi seçmeye çalışırken fare ve klavye donuyor. Yeni EVO 970'e Windows 10 kurdum. BIOS ekranından M.2 and SATA Express SATA mode Configuration seçeneğinden m. 2'yi seçince bilgisayar EVO 970'i görmedi(auto ya da SATA Express seçili iken görüyor). Fırsattan istifade Catalina'yı tekrar sorunsuz bir şekilde Crucial SSD'ye kurdum. Sonrasında tekrar BIOS ekranından SATA Express'i seçtiğimde durum yine hüsran, Catalina açılış ekranına kadar geliyor elma logosunun altındaki çubuk doluyor ve siyah ekran. BIOS ekranında ya da direkt kasadan M.2'yi sökünce Catalina açılıyor. Sorunun ne olabileceği hakkında fikri olan var mı?

Kasa şöyle;
ASUS Z170 PRO GAMING.
Intel i7 6700K.
Zotac NVIDIA GTX 760.
HyperX Savage 16 GB DDR4 3000MHz.
 
Kardeşim bende hackintosh mojave kullanıcısıyım 2. diskte kurulu. Çok birşey bildiğimden değil ama çözülme ihtimali olduğunu düşündüğümden bir şey denemeni tavsiye edeceğim. Bende de bios güncellemesi sonrası benzer bir sorun oldu. Ben şu şekilde açabildim. Açılış sırasında boot menü tuşu ile mojave kurulu diski seçince sorunsuz açıyor. Hiç müdahale etmezsem de windows açıyor. Bir deneyip sonucu yazar mısın?
 
Konuyu tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla bir araştırma yapacağım.
Sata SSD içine kurulum yapmaya çalışıyorsan linkteki imajı kullan. (EFI/OC içinde "Desktop-Skylake" dosyasının adını config olarak değiştirmeyi unutma.)
 
Son düzenleme:
SATA SSD'ye sorunsuz şekilde kurulumu gerçekleştirdim. kasaya windows kurmak için M.2 SSD'yi yaktığımda Catalina açılış ekranında dolup kalıyor. M.2 SSD'yi kasadan çıkarttığımda açılıyor. SSD. (EFI/OC içinde "Desktop-Skylake" dosyasını bulamadım EFI klasörü içinde bulamadım.)
 

Geri
Yukarı