Çay dökülen laptobun anakartını Contact Cleaner ile temizlemek

byuka

Centipat
Merhabalar arkadaşlar.

Bilgisayarıma şekersiz çay döküldü, bilgisayarım şu an normal bir şekilde çalışıyor fakat dökülen çay anakart vb donanım parçalarını oksitlenmesi veya zedenelmesi gibi şeylerden korkuyorum

Contact Cleaner diye bir şey gördüm internette, bilgisayarımı söküp bu temizleyiciyi kullansam etkısı olur mu?

Çay lekesi vs. gidermi veya başka bir öneriniz var mı?

Temizlik için bir bilgisayarımı açmam garanti dışı kalmasına sebep olur mu?

Teşekkürler.

büyük ihtimalle açarsan garanti dışı kalır

Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda lenovo müşteri hizmetlerini aradım ram yükseltmek istediğimde rami alıp pcyi sizemi yolluyorum dedım, takılması için oda siz takabilirsiniz garanti dışı kalmaz dedı pcnın arkasında ram kapağı veya hdd kapağı yok tek kapak bataryada altta hepsi aynı yerde yani

Birde şunu ekliyim adam orayı kast ettı orası kolay çünki kapagı kaldırdınmı ram slot yerı vb seyler hemen orda gözüküyor ben temızlık yaparken anakartı komple sokmem gerekıyor yanı belkı kapagı açmak garantı dısı bırakmazda anakartı vs sökersem kalabilir diye düşünüyorum.
Lenovo dizüstülerde alt kapak tek parça, yanlardan çentiklerden kurtararak açıyorsunuz. Ben tırnaklarla açıyorum ancak plastik bir parça ile açın.
kankacım sıkıntı açmak değil nereye kadar açabılırım tamamını parçalasam sıkıntı çıkarmı garanti kapsamına girermi ondayım ben.

Baştan lenovo olduğunu söylesene lenovo garanti dışı bırakmıyor diye biliyorum anakartı söküp çıkarabilirsin ama zarar vermemeye dikkat et
Ama yine de arkadaşın dediği gibi teknik servisten kesin bilgi alabilirsin

Merak ettiğim şu contact cleaner etkili olurmu farkı öneriniz varmı eğer yeterli olursa spraiş vermeyi düşünüyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…