O genize vuran aroması çok hoş. Bir de evin her yerini kokusu alıyor ya, nedense hoşuma gidiyor.
Ben çaydan ziyade bir ara kahveciydim bayağı, sonra baktım dişler falan çok tükettiğimden sararmaya başladı. Tekrar çaya transfer oldum Kahve de güzel ama zamanla vücuda zarar veriyor gibi. Zaten şu üçü bir aradaları görünce kaçmak lazım, full zarar onlar. Gerçek kahve bile değiller.
En basit yöntemi su ısıtıcı da su ısıtmak. Çayı önceden küçük çaydanlığa koyun ve yıkayın (Hafif su doldurup akıtın) daha sonra ısınan kaynar suyu iki çaydanlığa da doldurun ve ayrı Ocak'larda altı yanık şekilde bekleyin.
Kısa süre sonra küçük çay dolu çaydanlık kabarmaya başladığında altını kapatın ve küçük çaydanlığı büyük çaydanlığın üstüne koyup, büyük çaydanlığın altını en kısığa alın.
Eğer fazla kaynama ve fokurdama yapıyorsa çaydanlığı tam oturtmayıp suyun hava alarak buharlaşmasını sağlayabilirsin.
Çayın oturması için 10 dakika yeterli diye düşünüyorum zaten kapağını açıp baktığında çay dibe düşmüşse çay hazır demek oluyor.
Bugün onlardan tonla alan ben.
Günde 2 litreye yakın içtiğim oluyordu. Ama abi o tonla aldığın kafein muhteşem Sanki doping almış gibi oldum.
Yorulmadan saatlerce spor yapıyordum. Ama bıraktım. Günde 2 tane içiyorum.
Çaydanlığın altına su konur, demliğe 2-3 yemek kaşığı dem koyulur (isteğe göre 2 tatlı kaşığı çay tomurcuğu eklenebilir.)
Alttaki su kaynayınca demliğe boşaltılır, çaydanlığa tekrar su konulur ve kısık ateşte 15-20 dk. demlenir.
Hazır su ve kaliteli çay kullanırsanız tadı daha güzel olur, karanfil gibi aromalar da güzelleştirir.
Ben direkt üste her gün 2 adet Lipton Earl Grey veya Lipton Filiz paket çay koyuyorum altına da 1,1.5 L su koyuyorum. Su kaynadığında altını kapayıp üstüne döküp 15-20 dk demlenmesini bekleyip içiyorum. Daha önce Semaver demlemedim. Semaver demlemiş usta mangalcı veya çaycı bir sensei bana bunu öğrenme konusunda yardımcı olabilir mi ?
Babanıza katılıyorum. Demliğe önce çay, üzerine de sıcak suyu ekleyince çay haşlanıyor. Demlenmesi için sıcak suyun üzerine çayı koymak, aromasını suya daha iyi vermesini ve çayın yanmasını engelliyor. Bir de demledikten sonra çayın buhar yemesi de çayı acılandırıyor. Demledikten sonra su tekrar kaynayınca ocağı kapatırım mesela. Soğursa isıtacak oldugumda da sadece suyu kaynatırım.