Çay nasıl yapılır?

Old1G

Hectopat
Çay yaparken 1 çorba kaşığı çay için kaç su bardağı su dökmem lazım ve 1 çorba kaşığı çay demlenince ortalama kaç bardak çay çıkar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çaydanlığa bağlı o şimdi.

Çok sıkıntı değil ortalama bir şekilde anlatsanız yeterli alt tarafı çay yapacağım ama ölçülerini bilmiyorum işte kahve kalmamış gece gece içecek çekti canımda çaya kaldık yine.

Çaydanlığın üstüne 2 kaşık çay at.
Çaydanlığın altına da su koy.
Isıtmaya ver ve kaynamasını bekle.
Fokurdadığında alttaki suyu üstteki çaydanlığa doldurunuz. Taşmayacak şekilde.
Alttaki çaydanlığa tekrar su çekiniz. Taşmayacak şekilde.
Tekrar ısıtmaya koyunuz. alttaki fokurdadığında çaydanlığın altını kısın. 15 dakika kadar kısık pişti mi çay oturmuş olur. Haşlama olmaması için aceleci davranmayın.
Su seviyesi deliklerin hizasına gelene kadar dolduruyorum.
Bunu yapma fokurdadığında taşar.

Bir demliğe 3 yemek kaşığı yeterli olabilir. Demlik çok küçükse demli içersiniz, kazan gibiyse açık içersiniz. Bir dahakine orta yolu bulup tavşan kanı içersiniz.

Yapınca bir fotoğraf at da görelim, her kafadan bir sesle tarif olunca nasıl çay ortaya çıkacak. Merak ettim.

Ustasından öğren bu işi sırayla anlatıyorum.

Altlı üstlü çaydanlık olduğunu farzediyorum şuan ben elektrikli olanı kullanıyorum ama diyelim ki tüpte çalışanda çay demleyeceksin.

• Çaydanlığın üstünü ve kapağını temizleyin
  • Ketılda su kaynatın
  • Göz kararı olarak 3-4 yemek kaşığı çay at üste. Varsa 1 çay kaşığı tomurcuk ilave güzel olur
  • Ardından ketılda kaynayan sudan altı %80 doldur
  • Üste ise göz kararı çay kapalı olacaksa az su, açık olacaksa çok su koy
  • Çok kişi içecekse çok çay atıp az su koyman gerekiyor
  • Ardından 10 dk en küçük gözde normal ateşte demle
  • Afiyet olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…