Kesinlikle. Öğretmen bile değil birçoğu zaten. Bu konuda velilerin "çocuğumuzu at yetiştiricilerinin okutmasını istemiyoruz" demesi gerekiyor. Tepki yok ki kimseden.@Akif, ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışıyorlar o açığı. Ücretli öğretmen olayı kaldırılmalı.
Atamaları düzensiz yapıyor, zaten seçim zamanı geldi ya tehlike çanları çalmaya başlamıştır.CB Erdoğan öğretmenler için müjdeyi verdi, Erdoğan 15 bin atamanın yapılacağını, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim kalitesi için böyle bir atama yaptıklarını söyledi.
Atamaların daha da yükselmesi dileğiyle, bazı bölümlerin ataması neredeyse 0'a yakın. O bölümlerin de ataması umarım artar, en kısa sürede açıkta öğretmen kalmaz demek isterdim ancak zor. Her bölümde binlerce atama beklemeyen öğretmen var, özele yönelmek zorunda kalıyorlar. Özelde de haklarını alamıyorlar, kısacası en kısa süre içerisinde atanmaları dileğiyle. Ücretli öğretmen mevzusunun da bitmesi dileğiyle. CB Erdoğan'ın konu hakkindaki açıklaması:
Kaynak.
Saçma bir durum, genelde o tür tercihin arkasında ailenin verdiği karar oluyor.@T21, ihtiyaç kadar alınıyor sözde. Millet ona rağmen hâlâ gidip o bölümleri yazıyor, işsiz kalmak istiyorlar sanırım. Ben de anlamıyorum.
@Akif, hocam vallahi çok karışık her şey. Bundan 20-25 sene öncesinde alanından bağımsız herkes öğretmen olabiliyordu, şimdi alanını bitirenler öğretmen olamıyor. Çok karışık bir sistem, tabii ki milletin de tepkisini göstermesi lazım. Ama çıt yok.
Tepki deyince de Fransa'daki gibi kast etmiyorum. Hukuksal ve sosyal medya aracılığı üzerinden ses duyurulmalı.
Sayıştay raporuna göre bile 100 binden fazla öğretmen açığı var. Ücretli öğretmenler de cabası.Herkesi öğretmen olmak istiyor fakat öğretmene ihtiyaç yok.
Özelde ayakta tutunabilmek için alanında çok iyi olmak lazım hocam. Aksi takdirde asgari ücretle bile çalışabilirsin. Aynı zamanda @Akif hocamın da dediği gibi öğretmen açığı varken bunu ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışıyorlar. Bunu anlatmaya çalışıyorum.Özel sektöre yönelmeliler.