CB Erdoğan kararıyla 15 bin yeni öğretmen atanacak

@405668, o zamanlar aslında tam ölü denemezdi ama gene de ölüydü.

@21584, tam ben de onu soruyordum. Diğer branş öğretmenleri de mi din öğretiyor yoksa?

Atama yapmakla eğitim kalitesi düzelmez; senin fabrikan var, üretimin verimli olmuyor, yeteri kadar işçin de var (ki var), sen bu sorunu yeni bir işçi almakla mı çözersin, yoksa mevcut işçilerin verimini mi artırırsın? Yeni işçi alman masraf olacak ve çıkaramayacaksın, ömür boyu bakacaksın, o ölecek, dul karısına, kocasına bakacaksın. Okuldaki öğretmenlere bakıyorsun, derse gelmiyorlar, adama katta nöbetçi öğretmen, gidiyor odasında yemek yiyor, derste boş sınıfta gürültü, şamata hakim. Geçen seneki öğretmenlerin çoğu sendikal zırvalıklara başvurarak rapor, izin alıp 1-2 hafta ders açmadıkları oldu. Zaten bilgileri MEB kitabından ibaret niteliksiz okuldayım. Matematik öğretmenine orta seviye problem sorusu götürdüm, 5 dakikada anca çözdü.

@KırAtlıLiberal, lisedeyken bizim matematik dersimize fen hocamız geliyordu, o konuda haklısınız. Bir de seçmeli dersler adı altında zart zurt oluyordu. Onlara da müdür yardımcısı gelirdi hatta çoğu zaman gelmezdi, kendini derse girdi gibi gösterir. Parayı alırdı. Şimdi merak ediyorum acaba o müdür yardımcısının içi rahat mı?

@333365 Hepsi dar açıyla bakıyor, yukarıda açıkladım. Amaç üniversite sınavında muvaffak olmak, Tarih'ten bile defter tutulması zorunlu tutuluyor. Tarih okunarak bile fullenilecek bir ders ben sıfır bilgimle TYT 2020 denemesinde 5 soruda 4 doğru yaptım. Daha YGS kafasından çıkamamışlar.

@KırAtlıLiberal, TYT sosyal için defter tutmaya bile gerek yok. 2021 sınavına bir öğretmen olarak ben de girdim. Yıllar önce öğretilen bilgiler aklımda kalmış, 15 net yapmıştım.

@KırAtlıLiberal, TYT sosyal için defter tutmaya bile gerek yok. 2021 sınavına bir öğretmen olarak ben de girdim. Yıllar önce öğretilen bilgiler aklımda kalmış, 15 net yapmıştım.
İşte diyorum derste de açıkladım, bana çattı. Alışmışlar "evet hocam haklısınız", 30 yıllık tarih öğretmeni "Rum'un" ne demek olduğunu bilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…