CB Erdoğan kararıyla 15 bin yeni öğretmen atanacak

@405668, o zamanlar aslında tam ölü denemezdi ama gene de ölüydü.

@21584, tam ben de onu soruyordum. Diğer branş öğretmenleri de mi din öğretiyor yoksa?

CB Erdoğan öğretmenler için müjdeyi verdi, Erdoğan 15 bin atamanın yapılacağını, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim kalitesi için böyle bir atama yaptıklarını söyledi.

Atamaların daha da yükselmesi dileğiyle, bazı bölümlerin ataması neredeyse 0'a yakın. O bölümlerin de ataması umarım artar, en kısa sürede açıkta öğretmen kalmaz demek isterdim ancak zor. Her bölümde binlerce atama beklemeyen öğretmen var, özele yönelmek zorunda kalıyorlar. Özelde de haklarını alamıyorlar, kısacası en kısa süre içerisinde atanmaları dileğiyle. Ücretli öğretmen mevzusunun da bitmesi dileğiyle. CB Erdoğan'ın konu hakkindaki açıklaması:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaynak.

Atama yapmakla eğitim kalitesi düzelmez; senin fabrikan var, üretimin verimli olmuyor, yeteri kadar işçin de var (ki var), sen bu sorunu yeni bir işçi almakla mı çözersin, yoksa mevcut işçilerin verimini mi artırırsın? Yeni işçi alman masraf olacak ve çıkaramayacaksın, ömür boyu bakacaksın, o ölecek, dul karısına, kocasına bakacaksın. Okuldaki öğretmenlere bakıyorsun, derse gelmiyorlar, adama katta nöbetçi öğretmen, gidiyor odasında yemek yiyor, derste boş sınıfta gürültü, şamata hakim. Geçen seneki öğretmenlerin çoğu sendikal zırvalıklara başvurarak rapor, izin alıp 1-2 hafta ders açmadıkları oldu. Zaten bilgileri MEB kitabından ibaret niteliksiz okuldayım. Matematik öğretmenine orta seviye problem sorusu götürdüm, 5 dakikada anca çözdü.

@KırAtlıLiberal, lisedeyken bizim matematik dersimize fen hocamız geliyordu, o konuda haklısınız. Bir de seçmeli dersler adı altında zart zurt oluyordu. Onlara da müdür yardımcısı gelirdi hatta çoğu zaman gelmezdi, kendini derse girdi gibi gösterir. Parayı alırdı. Şimdi merak ediyorum acaba o müdür yardımcısının içi rahat mı?

@KırAtlıLiberal, TYT sosyal için defter tutmaya bile gerek yok. 2021 sınavına bir öğretmen olarak ben de girdim. Yıllar önce öğretilen bilgiler aklımda kalmış, 15 net yapmıştım.

@KırAtlıLiberal, TYT sosyal için defter tutmaya bile gerek yok. 2021 sınavına bir öğretmen olarak ben de girdim. Yıllar önce öğretilen bilgiler aklımda kalmış, 15 net yapmıştım.
İşte diyorum derste de açıkladım, bana çattı. Alışmışlar "evet hocam haklısınız", 30 yıllık tarih öğretmeni "Rum'un" ne demek olduğunu bilmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı