@Yiğitt35, evet yıllarca okuyorlar, bir şey demem. Ancak Edebiyat öğretmenliği mesela, adam gidip göz göre göre de onu okursa açıkta kalır.
Babam DKAB öğretmeni. Okuduğu okulda yeteri kadar olmasına rağmen hala DKAB öğretmeni atıyorlar. Öteki tarafta at yetiştiricileri sınıf öğretmenliği yapıyor. LOL.15.000 Din Kültürü öğretmeni hayırlı olsun
Neden atanamayan öğretmenler var değil de sorulması gereken soru neden daha fazla okul yapılmamasına rağmen herkes öğretmen olmak istiyor olmalı. Bizim Z kuşağı sistemin açığını kollayan, kolay yoldan yurt dışına kaçma, Devletin veya başkasının sırtından geçinme hayalleri var çoğunlukla. Ki hala da bu devletin sırtından geçinme duruyor. Öğretmen olmak istemelerinin sebebi de garanti meslek olması, her ay maaşın hazır, sigortan var, bir de 3 ay tatili var yanlış bilmiyorsam.@Artorias74, sonra bu Milli Eğitim Bakanından da bütçemize öğretmen maaşları yük lafını duymamız muhtemel.
@DjKedi, tabii orası da öyle de benim demek istediğim nokta şu. Bazı öğretmenliklerın yıllardır ölü bölüm olduğunu biliniyor, örnek vermek gerekirse Almanca ve Edebiyat öğretmenliği diyebiliriz. Gidip göz göre göre de bu bölümü yazarsan atanamazsın ki. Benim demek istediğim o.
E çok fazla mezun var çünkü. Örneğin 40 bin atamada ortalama 5 bin atama ile en yüksek alım yapılan branş olan sınıf öğretmenliğinde bile 20-25 bin arası ataması yapılmamış mezun var. Sınıf öğretmenliği en iyi durumda olan branşlardan biri bu konuda. Çok daha fazla mezunu olup çok daha az alım yapılan branşlar var. Üniversitelere öğrenci alımı gereksiz şekilde fazla. Bu sebeple sürekli birikiyor ataması yapılmayan öğretmen sayısı.@Akif, gene de millet atanamıyor. Gariplik var işte, bilemiyorum.