.CCC Uzantı Virüsü Nasıl Temizlenir?

• Konuyu başlatan 24F3R
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 9.390

24F3R

Megapat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
REVİZYON UÇAK PLANLAMA
Arkadaşlar merhaba;

Bilgisiyarıma format atmak için internet üzerinden Win7 temin ettim, daha sonra formatı attım her şey normal fakat yedeklerimin bulunduğu taşınabilir HDD'yi PC'ye bagladım. Yedekten verileri kurdum falan İnternet Explorer açtım Chrome'u kurmak için, PC'de değişiklik için izin istedi benden okeyledim film koptu.

PC'nin içinde bulunan her klasöre 2'şer adet dosya attı. Dosyaları arattım sildim fakat rar uzantıları oldu rar.ccc, resimler oldu jpg.ccc. Arşivler falan bozuldu.

Bir çözüm, akıl, yöntem lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak güvenlik seviyesi düşük eski işletim sistemi kurmayacaksın. Windows 10'u temiz bir şekilde kuracaksın.

Ardından harici medya bağlamadan ilk olarak aktif koruma sağlayan güvenlik yazılımları kuracaksın. Kurmazsan belirttiğin durumla karşılaşırsın. Taşınabilir diskin zararlı dolu. O yüzden bağladığın anda taratman gerekir.

@Murat5038 pdf ve doc uzantılarım ccc oldu verdiğiniz sistem raporu programlarını indiremiyorum sayfa bağlanmıyor. İşin başında tökezledik ne yapabilirim?
O zaman sizde farklı virüs türevleri de mevcuttur. Başka bilgisayardan programları ve KIS'i indirip hazırda bekletin. Sizden istenen şuanlık raporlar değil ccc virüsü tanımlandı ancak çözüm aracı mevcut değil. O yüzden beklemede kalın. Diğer konuda tesla aracını kullanın eğer yapmamanız gereken şeyleri yapmadıysanız.

O zaman sizde farklı virüs türevleri de mevcuttur. Başka bilgisayardan programları ve KIS'i indirip hazırda bekletin. Sizden istenen şuanlık raporlar değil ccc virüsü tanımlandı ancak çözüm aracı mevcut değil. O yüzden beklemede kalın. Diğer konuda tesla aracını kullanın eğer yapmamanız gereken şeyleri yapmadıysanız.
Pc 3 senelik daha format atılmadı, bu siteyi bulana kadar basit tarama yapıldı ancak çözüm yok, tesla aracı nedir? KIS da kaspersky mı oluyor?

T.eslaCrypt Deşifre Aracı

Basit tarama? Dediğim antivirüs ile yapılmayanlar tarafımca yetersiz niteliktedir.

Kaspersky İnternet Security.
Taramadan kastım sizin verdiğiniz programlar dışındaki programlar yani işe yaramayan. Deşifre aracında verilen uzantılar bende mevcut değil şu an sadece ".ccc" var. Dediğiniz yolları yarın başka bir bilgisayar yardımı ile takip etmeye çalışacağım.

@Murat5038 hocam KIS'ı kurmuyor diğer Malwabery programını da kurmuyor. Hata ve benzeri bir şey yok başlama dahi yapmıyor. Bu nasıl bir şeydir.

GetSystemInfo_ALTUG_ÇeTiNKaYa BiLGiSaYaR_11_03_2015_20_01_07.zip

@Murat5038 hocam bir bakın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı