CCleaner ile veriyi tamamen yok edebilir miyim?

• Konuyu başlatan x4r
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.490

x4r

Kilopat
Bilgisayarımı satacağım ve HDD'deki veriyi tamamen yok etmek istiyorum. Bu videodaki gibi CCleaner ile yapsam işe yarar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşe yararda neden böyle bir şey yapasınız ki?

Türkiye'de halk genelde tüketici neden böyle ir şey yapıyorsunuz ki?

CCleaner ile yok edilebilir.
Tavsiyem CMD açıp şu kodu her disk için uygulayın:

cipher/w:C

Diske üst üste veri yazmaya yarıyor.

Buradaki "C" disk harfi oluyor. Kaç disk varsa o kadar tekrar edip harfini ona göre yazın.
Daha sonra CCleaner ile de yok edebilirsiniz.
Bir de önce her şeyi silip yaparsanız daha verimli olur.

Merhaba evet, bu işlem kalıcı olarak silme yapar. Ama ben bunun yerine komut istemiyle yani Cipher yöntemiyle silmenizi de tavsiye ederim.

1) Windows‘da dosyaları kalıcı olarak silmek için Cipher adlı özelliği kullanıyoruz. Cipher özelliğini açabilmek için ilk olarak Başlat menüsünden Çalıştır penceresini açıyoruz.
2) Çalıştır penceresini açtıktan sonra boş bölüme cmd yazıp Enter tuşuna basarak Komut istemini çalıştırıyoruz.
3) Komut istemi penceresi açıldıktan sonra ilk olarak sistemde açık tüm programları kapatıyoruz. Bu şekilde Cipher özelliği daha iyi ve daha hızlı çalışır. Daha sonra Komut isteminin siyah bölüme cipher /w:C yazıp Enter tuşuna basıyoruz.
Son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin bunu 2 kere yapabilirsiniz.
Hiçbir şekilde veriyi tamamen yok edemezsiniz.
Veri yok edilmez, milyarlarca parçaya bölünür ve o veriyi bir araya getiremezsiniz. Lütfen, bilgi.

İşe yararda neden böyle bir şey yapasınız ki?

Türkiye'de halk genelde tüketici neden böyle ir şey yapıyorsunuz ki?
Alıcının verilerime ulaşmaması için, tanıdığına satmıyorum sonuçta. Normal bir tüketici niye ulaşamasın?

Bu program pek güvenilir değil diye biliyorum zamanında kötü bir durumu çıkmıştı. Ayrıca tamamen kalıntı kalmayacak kadar silemezsin bazı programlarla geri getirilebilir veriler.
Hiçbir şekilde veriyi tamamen yok edemezsiniz.
Veriyi tamamen yok etmesede geri getirilmesi zorlaştırılacak sonuçta.

CCleaner ile yok edilebilir.
Tavsiyem CMD açıp şu kodu her disk için uygulayın:

cipher/w:C

Diske üst üste veri yazmaya yarıyor.

Buradaki "C" disk harfi oluyor. Kaç disk varsa o kadar tekrar edip harfini ona göre yazın.
Daha sonra CCleaner ile de yok edebilirsiniz.
Bir de önce her şeyi silip yaparsanız daha verimli olur.
Merhaba evet, bu işlem kalıcı olarak silme yapar. Ama ben bunun yerine komut istemiyle yani Cipher yöntemiyle silmenizi de tavsiye ederim.

1) Windows‘da dosyaları kalıcı olarak silmek için Cipher adlı özelliği kullanıyoruz. Cipher özelliğini açabilmek için ilk olarak Başlat menüsünden Çalıştır penceresini açıyoruz.
2) Çalıştır penceresini açtıktan sonra boş bölüme cmd yazıp Enter tuşuna basarak Komut istemini çalıştırıyoruz.
3) Komut istemi penceresi açıldıktan sonra ilk olarak sistemde açık tüm programları kapatıyoruz. Bu şekilde Cipher özelliği daha iyi ve daha hızlı çalışır. Daha sonra Komut isteminin siyah bölüme cipher /w:C yazıp Enter tuşuna basıyoruz.
Son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin bunu 2 kere yapabilirsiniz.

Veri yok edilmez, milyarlarca parçaya bölünür ve o veriyi bir araya getiremezsiniz. Lütfen, bilgi.
Bu özelliği deneyeceğim, CCleaner’ın yaptığı iş ile aynı sonucu verir değil mi? Bir de sadece silinen verileri bölsün istiyorum tüm diski bölmez değil mi yani windows falan gitmez?

Alıcının verilerime ulaşmaması için, tanıdığına satmıyorum sonuçta. Normal bir tüketici niye ulaşamasın?

Veriyi tamamen yok etmesede geri getirilmesi zorlaştırılacak sonuçta.

Bu özelliği deneyeceğim, CCleaner’ın yaptığı iş ile aynı sonucu verir değil mi? Bir de sadece silinen verileri bölsün istiyorum tüm diski bölmez değil mi yani windows falan gitmez?
Hayır tabi ki, disteki boş alana sürekli rastgele yazım yapacaktır.

Herkes silinen verinin kurtarılması mümkün falan demiş. Lütfen, bilgi diyenler bile olmuş.
Olaya çok hakim değilim ama Low Level Format denen bir şey var. Araştırın.
Onunla mümkün olması lazım. Mümkün değilse de en gelişmiş, mantıklı yöntem odur bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı