CCleaner Sistem için yararlı mı zararlı mı ?

CCleaner en iyi sistem temizleme programıdır. Küçük boyutlu ve güvenilirdir. Tabi ki her program gibi bunda da temizlik yaparken, yanda her seçeneği seçmek doğru değildir. Derin taramalar, sisteme zarar verebilir.

Yanda ki seçeneklerden seçili olması gerekenler şunlardır;

Sistem başlığı altından; Masaüstü kısayolları hariç hepsini seçebilirsin.
Gelişmiş başlığı altından; Eski önyükleme verileri ve Ortam yolunu seçebilirsin.
İnternet/Windows Explorer başlığı altından; Otomatik tamamlama formu, Kayıtlı şifreler, Ağ şifresi hariç hepsini seçebilirsin.

Yukarıda ki ''Uygulamalar'' bölümünde ise tarayıcın hariç diğer hepsi aynı kalsın.
Diğer tarayıcılarında da kayıtlı şifreler hariç hepsini seçebilirsin.

Kayıt defteri bölümde ise hepsine seçebilirsin.

En önemlisi ise uygulamayı güncel tutmaktır.

Forumda ve 2 sene önceki bir habere göre windowstaki önemli dosyaları silip sistemde hataya neden olduğunu okumuştum. ama yinede sistemdeki artık dosyaları temizleyecek ve performans artısı sağlayacak bir programa ihtiyacım var.

Merhaba, CCleaner kullanmanızı tavsiye etmem. Özellikle Kayıt Defteri Temizleyicisi sistemi kararsız hâle getiriyor. Ayrıca bir Microsoft uzmanı da kullanmayın demişti(Link 1). Size linkteki(Link 2) programları öneririm. Ben yıllardır kullanıyorum. Hiçbir problem çıkmadı. Ayrıca tarayıcı geçmişi gibi kendinize göre ayarlayabileceğiniz bir program da tavsiye ederim(Link 3).

Link 1: CCleaner yazılımı Windows'u bozabilir

Link 2: Auslogics Ürünleri ile Sistem Bakımı

Link 3: Wise Disk Cleaner - Free Disk Cleanup and Defrag Tool

Masaüstü programını kullanmadım ama mobil de gerçekten bazen çok işe yarıyor.

Sistem temizleme programına bence gerek yok ben ccleaner'da virüs olayı olduğundan beri kullanmıyorum Windows'un içerisindeki yeterli geliyor.

Kaynak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…