CD nasıl sıfırlanır?

Eren Batu

Kilopat
Katılım
22 Haziran 2016
Mesajlar
82
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim bir sürü CD'lerim var ama bunların hepsi gereksiz. Bazıları da Windows format CD'leri ama ben bazı CD'leri biçimlendirmek istiyorum yani sıfırlamak istiyorum ama ne yazık ki disk sistem tarafından korunuyor. Bu CD'leri nasıl sıfırlayabilirim fikri olan varsa söyleyebilir mi ?

370932
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RW'ler formatlanamıyor muydu? R'ler tek kullanımlıktı sanırım.
Doğrudur ama buna formatlama ya da biçimlendirme diyemeyiz. Yeni veriler var olan verilerin üstüne yazılır. Yazılmış veriler hiçbir zaman silinmez. Zaten koruma hatası alıyorsanız disk sonlandırılmış demektir. Muhtemelen RW da değildir. Bu durumda bir şey yapılamaz.
 
CD üzerinde RW ibaresi var ise silebilirsin. Bunlar Nero tarzı harici bir program ile de yapabilirsin. Fakat sadece R var ise yapamıyorsun maalesef. Kullan-at gibi oluyor.
 
RW olanlarda tek kullanımlıktır. Şu şekilde anlatayım 700 MB CD alırsın RW 100 MB yükleme yaparsın 600 MB boşluğu kalır. Silinsede kapasite geri gelmez. Artık 600 MB dir. Sonra 200 MB yükleme yaparsın 400 MB kalır formatlarsan bile full kapasite 400 olarak görünür.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı