Çözüldü CD:ROM'a HDD takma aparatı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wankoh JJ

Centipat
Şu an kullandığım laptopta 1 TB harddisk var, 7.yılına giriyor. Artık yavaşlamaya başladı. Ben de 8x2 RAM alıp takviye yapacağım, 16 GB RAM yapacağım, bir de SSD almaya karar verdim. İncelediğim forumlarda SSD'yi tam verim almak istiyorsanız HDD'yi çıkartıp HDD'nin yerine takın, HDD'yi de CD ROM yerine takın diyorlardı. Bunu anladım.

Benim sorum CD ROM'a takacağım HDD için aparat lazım mı? Lazımsa aparat linkini veya ismini söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD Caddy olarak satılır. Bilgisayarınızdaki optik sürücüyü söküp, kalınlığını ölçmelisiniz. 9 küsur ya da 12 küsur bir değer alırsınız. Ona uygun caddy'yi almalısınız. Bir de size önerim, SSD'yi bilgisayarın HDD yuvasına takmanız. Normal HDD'nizi de caddy üzerinden bağlarsınız.
Evet aparat gerekli, Ben daha önce kullandığım laptop markasının yanına hdd aparatı ekleyerek arattığımda cd rom yerine hdd takmak için kullanabileceğim aparatı buldum. Fiyatı genel olarak 100tl ve altı.

HDD Caddy olarak satılır. Bilgisayarınızdaki optik sürücüyü söküp, kalınlığını ölçmelisiniz. 9 küsur ya da 12 küsur bir değer alırsınız. Ona uygun caddy'yi almalısınız. Bir de size önerim, SSD'yi bilgisayarın HDD yuvasına takmanız. Normal HDD'nizi de caddy üzerinden bağlarsınız.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı