CD Sürücüsüne Sata Kablosu Takınca Görüntü Gitmesi

zettacyx rev2.0

Hectopat
Merhabalar.

Ben Windows 10 kullanıyorum. Bugün bilgisayarın CD sürücüsü için sata kablosunu taktığımda (Bilgisayar açıkken) fare ve klavye dondu. Çalmakta olan müzik ise durdu ve cızırtı sesi gelmeye başladı. Kabloyu hemen çıkarıp bilgisayarı düğmesinden kapatıp açtım ve ekrana görüntü gelmeyip "No Video Input" yazmaya başladı. Bu arada ben AMD A8 7650K APU kullanıyorum.

Sistemim:
  • MSI A68HM E33 V2
  • AMD A8 7650K
  • Kingston 8 GB RAM

Beyler bu arada ben APU' yu BIOS menüden ayarlamıştım. Acaba Sata kablosunu takınca BIOS' tan resetledi mi ayarları? Acaba harici ekran kartı takarsam geçer mi sorun?

Sistem açıkken dahili parçalar çıkarılmaz sisteme zarar verir.

*'Bios' pilini çıkartın ve tekrar takın.

Onun dışında diğer tüm parçaları denemeniz ve hangisinde hata olduğunu bulmanız gerekiyor.

Sistem açıkken dahili parçalar çıkarılmaz sisteme zarar verir.

*'Bios' pilini çıkartın ve tekrar takın.

Onun dışında diğer tüm parçaları denemeniz ve hangisinde hata olduğunu bulmanız gerekiyor.

Sorun kabloyu takınca oldu zaten.

Bios pilini ne kadar süre çıkık bırakmam gerekli?

Bios pilini direk çıkarıp takıcak mıyım yoksa bir süre bekliyecek miyim?

Sorun kabloyu takınca oldu zaten.

Bios pilini ne kadar süre çıkık bırakmam gerekli?

Bios pilini direk çıkarıp takıcak mıyım yoksa bir süre bekliyecek miyim?
Öncelikle sistemdeki elektriği kesmen gerekli. Power kablosunu çıkartabilirsin. Çıkarttıktan sonra, pc açma tuşuna 10sn kadar basılı tut.(Statik elektiriği boşaltmak için.) Daha sonra bios pilini çıkart.
Çıkarttıktan sonra tornavida vb. metal bir aletle pil yatağındaki kutupları birbirine değdirmen gerekli. Daha sonra pili tekrar takıp, çalıştırmayı dene. Tabi sistemdeki diğer parçalardan biri kısa devre olma ihtimali de yüksek.

Öncelikle sistemdeki elektriği kesmen gerekli. Power kablosunu çıkartabilirsin. Çıkarttıktan sonra, pc açma tuşuna 10sn kadar basılı tut.(Statik elektiriği boşaltmak için.) Daha sonra bios pilini çıkart.
Çıkarttıktan sonra tornavida vb. metal bir aletle pil yatağındaki kutupları birbirine değdirmen gerekli. Daha sonra pili tekrar takıp, çalıştırmayı dene. Tabi sistemdeki diğer parçalardan biri kısa devre olma ihtimali de yüksek.

Ya kısa devre olursa ne yapacağım?
Kısa devre olan parça için % 80 ölüm demek değil mi bu?

Sağolasın çalıştı. Ama farem çalışmadığı için yeniden başlattım ve "SYSTEM SERVICE EXCEPTION' mavi ekran verdi.
Dediğim gibi, parçaları tek tek kontrol etmen gerekli. Kısa devre var gibi. Ramlerin çift modül ise 1er 1er çalıştır. Ekran kartını çıkart, onboard çalıştır. Hepsini dene.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı