CD vs plak koleksiyonu

kayinco

Decapat
Daha fazla  
Plak mı yoksa CD koleksiyonu mu yapmak konusunda kararsızım. Alacağım şeyleri hiç kullanmayıp sadece koleksiyon amaçlı toplayacağımı da not düşeyim. Hangisinin uzun ömürlü olacağı konusunda da forumlarda görüş ayrılıkları olduğunu gördüm. Bilgi sahibi olanlar varsa aydınlatabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan bütçe. Ben plak koleksiyonu yapıyordum. Önceleri plaklar çok uygun fiyata bulunuyor veya yurt dışından alınıyordu. Şu an ise fiyatları çok yükseldi. Plak koleksiyonu içinde çok faktör var. Dönem baskı, plak kondisyonu, orijinal kapak vb. Kendi aralarında 33 ve 45'lik olarak ayrılıyorlar. Biraz zahmetli ama daha tatmin edici.

Plak koleksiyonu yapacaksanız kullanacağınız pikap iyi olmalı ki ses net olsun.

CD ise ulaşımı daha kolay ve daha uyguna bulabiliyorsun. Bunları göz önünde bulundurarak yapın.

Önemli olan bütçe. Ben plak koleksiyonu yapıyordum. Önceleri plaklar çok uygun fiyata bulunuyor veya yurt dışından alınıyordu. Şu an ise fiyatları çok yükseldi. Plak koleksiyonu içinde çok faktör var. Dönem baskı, plak kondisyonu, orijinal kapak vb. Kendi aralarında 33 ve 45'lik olarak ayrılıyorlar. Biraz zahmetli ama daha tatmin edici.

Plak koleksiyonu yapacaksanız kullanacağınız pikap iyi olmalı ki ses net olsun.

CD ise ulaşımı daha kolay ve daha uyguna bulabiliyorsun. Bunları göz önünde bulundurarak yapın.
Hmm anladım, plak hem koleksiyon açısından daha tatmin edici ve elden çıkarılmak istendiği zaman değerini koruyabilme gibi bir avantajı var. Pikap almayı düşünmüyorum sadece toplamak istiyorum. Hiç kullanmadan düzgün bir şekilde muhafaza edildiğinde ömrü ne kadardır cd'ye kıyasla onu biliyor musunuz?

Eğer dönem baskı toplarsanız değerini korur, hatta artar. Çünkü tekrar basılan plakların kalitesi asla aynı olmuyor. Tam ömrünü bilmiyorum ama bende 1973 basım Deep Purple ve 1971 basım Fairuz albümü var. Kapakları biraz eskidi fakat plak kondisyonları iyi durumda Eğer çıkarıp kullanmaz ve iyi muhafaza ederseniz çok uzun yıllar götürür.

Eğer dönem baskı toplarsanız değerini korur, hatta artar. Çünkü tekrar basılan plakların kalitesi asla aynı olmuyor. Tam ömrünü bilmiyorum ama bende 1973 basım Deep Purple ve 1971 basım Fairuz albümü var. Kapakları biraz eskidi fakat plak kondisyonları iyi durumda Eğer çıkarıp kullanmaz ve iyi muhafaza ederseniz çok uzun yıllar götürür.
Teşekkürler. :)

Teşekkürler. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı