Çözüldü C'de faktöriyel hesaplama aracı neden çalışmıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

420957

Hectopat
Hocalarım kod hata vermiyor ama birşey yazdırmıyor. Sebebi nedir?
Her çarpımda yazdırsın istiyorum. O yüzden döngü içinde yazdırıyorum.
Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

/* run this program using the console pauser or add your own getch, system("pause") or input loop */

int main() {

// faktöriyel hesaplama
    int sayi=9;
    int i;
    for(i=8;i<2;i-=1)
    {
        sayi=sayi*i;
        printf("%d",sayi);
    }
    return 0;
}

Çözüm
Hocalarım kod hata vermiyor ama birşey yazdırmıyor. Sebebi nedir?
Her çarpımda yazdırsın istiyorum. O yüzden döngü içinde yazdırıyorum.
Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

/* run this program using the console pauser or add your own getch, system("pause") or input loop */

int main() {

// faktöriyel hesaplama
    int sayi=9;
    int i;
    for(i=8;i<2;i-=1)
    {
        sayi=sayi*i;
        printf("%d",sayi);
    }
    return 0;
}
C++:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main() {

// faktöriyel hesaplama
    int sayi=9;
    int i;
    for(i=8;i>=2;i--)
    {
        sayi=sayi*i;
        printf("%d\n",sayi);
    }
    return 0;
}

Bu çalışacaktır.
Öğrenmek için yaptığım bir şey. Daha C'de ilk haftam bile değil. Ben de biliyorum pek mantıklı olmadığını. Öğreniyorum işte.

Dostum biraz ilerledikten sonra benim bahsettiğim konu başlıklarına bakar mısın? O kadar önemli şeyler değil fakat bilmekte yarar var. İlk haftan ise zaten problem yok normal fakat böyle konular açmadan önce internette insanlar for döngülerini nasıl kurmuşlar diye inceleyip problemi kendin fark edersen bizim söylememizden kat kat daha etkili olacaktır. Ben de öyle oldu en azından.

Dostum biraz ilerledikten sonra benim bahsettiğim konu başlıklarına bakar mısın? O kadar önemli şeyler değil fakat bilmekte yarar var. İlk haftan ise zaten problem yok normal fakat böyle konular açmadan önce internette insanlar for döngülerini nasıl kurmuşlar diye inceleyip problemi kendin fark edersen bizim söylememizden kat kat daha etkili olacaktır. Ben de öyle oldu en azından.
Tamam hocam.

Hocam katılıyorum, yorumlamak ve rewrite çoğu zaman kolay ve zevkli oluyor ama anlatmak bazen zorlayabiliyor.

Aynen hocam ben yıllardır C# kullanıyorum Windows formun Adobe photshop gibi verdiği rahatlığı için fakat, artık C++'a QT'ye geçmek istediğim için C++ öğrenmeye başlayacağım 2 tane Udemy kursu aldım, Udemy'den öğrenmek için değil sadece synatixi ve mantığını kavramak için zaten sırf bu yazdığınız kodu C#'a direk yapıştırın hata vermeyeceğini düşünüyorum, zaten benim amacım C++ ile konsol öğreneyim biraz geliştikten sonra QT ile UI ile devam edeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı