Çözüldü C'de nerede hata yapıyorum?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

420957

Hectopat
Çok basit bir şey yazmaya çalışıyorum. Yeni öğrenmeye başladım. Sayıları girdi alabiliyorum ama char girdisini sormadan koda devam ediyor. Nerede hata yapıyorum?

C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

int sayi;
 int sayi2;
 char harf;

printf("ilk sayiyi giriniz\n");
 scanf("%d",&sayi);

printf("ikinci sayiyi giriniz\n");
 scanf("%d",&sayi2);

printf("isminizin bas harfini giriniz\n");
 scanf("%c",&harf);

printf("İlk sayi ; %d\nIkinci sayi ; %d\nIsminizin ilk harfi; %c",sayi,sayi2,harf);

return 0;
}

Çözüm
Char girdisi alırken bug var. Scanf'den önceki satırdaki " /n " i değer olarak alıyor. Yanlış hatırlamıyorsam scanf'de %c'den önce bir boşluk bırakmak gerekiyor.
Char girdisi alırken bug var. Scanf'den önceki satırdaki " /n " i değer olarak alıyor. Yanlış hatırlamıyorsam scanf'de %c'den önce bir boşluk bırakmak gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu benden kaynaklanan bir şey değil o zaman değil mi? VS Code'da da aynı Code Blocks'da da aynı durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@wFurKan @420957
Teşekkürler.

Denedim yine aynı. Ben galiba python öğrenmeye devam edeceğim. :D
Emin mısın bende denedim online compiler da çalışıyor.

Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

int sayi;
 int sayi2;
 char harf;

printf("ilk sayiyi giriniz\n");
 scanf("%d",&sayi);

printf("ikinci sayiyi giriniz\n");
 scanf("%d",&sayi2);

printf("isminizin bas harfini giriniz\n");
 scanf(" %c",&harf);

printf("İlk sayi ; %d\nIkinci sayi ; %d\nIsminizin ilk harfi; %c",sayi,sayi2,harf);

return 0;
}

@wFurKan @420957

Emin mısın bende denedim Online compiler da çalışıyor.
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int sayi; int sayi2; char harf; printf("ilk sayiyi giriniz\n"); scanf("%d",&sayi); printf("ikinci sayiyi giriniz\n"); scanf("%d",&sayi2); printf("isminizin bas harfini giriniz\n"); scanf(" %c",&harf); printf("İlk sayi ; %d\nIkinci sayi ; %d\nIsminizin ilk harfi; %c",sayi,sayi2,harf); return 0; }

Hocam VS Code'da çalıştı bu sefer. Code blocksda çalıştıramadım bir türlü. Sorun çözüldü. Teşekkürler herkese.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı