CD'ler neden bitti?

Bu kadar USB savunanı şaşırttı doğrusu.
Yerine Bulut depolama kullanılabilir ki ben dahil çoğu kişi bunu kullanıyor.
Format dediğiniz şey normal bir kullanıcı Windowsu sıfırla ile halledebilir.

Ha siz programlama ve işletim sistemleri ile çok ilgili biriyseniz elbette kullanırsınız. Ama bu genellenemez.

Cloud'da işletim sistemi gibi şeyler nasıl çalıştırılacak ki? Ayrıca cloud depolama türü türkiyede biraz mantıksız olur 0.5 gibi upload değerlerinde dolaştığımız sürece xD
Tabi ki böyle bir durumda var Türkiye'de.

İnternet hızı yüzünden kullanılıyor olabilir ABD gibi gelişmiş ülkelerde USB'nin yoğunluğunun çok daha az olduğunu düşünüyorum.
 
Cloud'da işletim sistemi gibi şeyler nasıl çalıştırılacak ki? Ayrıca cloud depolama türü türkiyede biraz mantıksız olur 0.5 gibi upload değerlerinde dolaştığımız sürece xD
Düşük kapasitede alınan depolama birimi ile. Oyunlarını, dosyalarını, projelerini, fotoğraflarını ve videolarını clouda atmaya başlayacaksın. Türkiyenin de interneti gelişir umarım.
 
Artık gerek duyulmadığı için bitti. Kimse film, dizi ya da müzik için artık bir mağazaya gidip ürünü fiziksel alma ihtiyacı duymuyor. İnternetin gelişmesi ile CD bitti. CD'lerin yerini USB aldı da diyemeyiz bence ikisi farklı şeyler. CD'leri bitiren şey internet oldu.
 
Merhaba, CD'ler neden bitti? Tamam USB'ler yerini aldı fakat hemen bitmemeliydi D&R film DVD'leri satılıyordu yani bilmiyorum bence bitmemesi gerekiyordu. Sizin düşünceleriniz neler?
Yani kendi düşüncemi söyleyeyim, bir süre lise döneminde bu işin ticaretini de yaptım. Eskiden CD'lerin en yoğun kullanıldığı alanlar oyun, film, müzik üzerineydi. Ben ortalama 2014 yılına kadar çok yoğun bir şekilde kullandım, sonrasında yavaş yavaş CD'ye olan talep azalmaya başladı. En basitinden CD'ye film yükleyip satıyorlardı. Bizim burada bir film 2 CD halinde 2 Liraydı. Ama filmleri Usb belleğe yüklettirdiğimiz de 2 Lira ya 2-3 film yüklüyorlardı. Bu yüzden insanlar aynı fiyata daha çok film alabilmek için USB belleğe geçmeye başladılar. Aynı şey oyun içinde geçerliydi. Daha sonrasında yavaş yavaş bir çok eve internet girmeye başlayınca insanlar sağdan soldan korsan CD almayı bırakıp korsan sitelere takılmaya başladılar. Bu dönemden sonra birçok Film satışı yapan firmalar da battı zaten. CD'ler ve DVD'ler daha çok arşivleme işlerinde kullanılmaya başlandı yine az çok oyunlarda da kullanılıyordu. Bir dönem sonra da dosyaların boyutlarının çok çok fazla artmasıyla CD'ler iyice kullanılması zulüm haline geldi. Bir oyunu 6-7 DVD'ye yüklemek gerekiyordu. Arşivleme yapan kişilerde taşınabilir harddisk ve bulut sürücüleri kullanmaya başladı zaten bu noktada da insanların hayatından neredeyse komple çıktı gibi bir şey. Çünkü 80-90 GB oyunu tek tıkla usb'ye yükleyip silip tekrar tekrar kullanmak nerde, aynı şeyi 15-16 tane DVD'ye yükleyip uğraşmak nerde. Birde çantası olurdu, okul çantasını bile CD çantasından az kullandım. :)

Yani anlattığım şeyde hep korsan üzerinden örnek verdim ama. CD'nin en çok döndüğü sektör korsan sektörü diye bu yoldan örnek verdim. Kısacası internetin yaygınlaşması ve dosya boyutlarının aşırı artması CD olayını bitirdi. Zaten dijital lisanslı alanlarda da insanlar online mağazaların rahatlığı varken kimse CD satın alıpta uğraşmaz. Çoğu cihazda CD okuyucu bile kalmadı. Ama hala önemli dosyalarını arşivlemek isteyenler CD kullanmaya devam ediyor. Özel üretim bir arşiv CD'si vardı yanlış hatırlamıyorsam uzun yıllar bozulmadan dayanabiliyormuş. Devlet arşivleri falanda bu CD'lerde korunuyormuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı