Cehennem acımasızca değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaçış yolu mu? Dostum objektif bir şekilde Kuran'ı aç ve oku müslüman birisi nasıl 5 yaşında ki kıza tecavüz etme cesareti buluyor bunun akıl mantığı mı var müslüman bunu mu yapar?
"Müslüman bunu mu yapar?"

Yapmaz, yapmamalı. Yapan da cezasını çekmeli diline dinine ırkına bakılmaksızın.

Ben burada bir cümleyle islamiyet görüşü konusundaki sevdiğim, değerlendirilmesini istediğim cümleyi paylaşıp kaçıyorum. Kaçıyorum, çünkü bu tartışmayı yapanların %90'ı okumadan, araştırmadan sağdan soldan duyma şeylerle fikirlerini özgürce paylaşabiliyorlar. İyi sosyaller.

"İnsanı, İslâm'a göre değerlendir; İslâm'ı insana göre değil."

Hocam herkes kendinden sorumlu zaten. Camii hocalarına bakma sen zaten hepsi sahte, gerçek hocaları demiyorum. Şimdi diyeceksiniz ki tüm hocalar sahte madem, biz peki bu dini nereden öğrenecez derseniz de Kur'an-ı kerim ve hadisler ile zaten bulmayacağınız cevap yoktur.

Yukarıda bir cevap yazmıştım size eksik kalmasın, inananlar cezasını çektikten sonra cennete girecek demiştim. Cennetinde katları var. Dosdoğru yaşamış bir kişinin aldığı karşılık ile cehennemden çıkan birinin karşılığı aynı olmuyor. Örnek verecek olursak, inanıpta cehennemden çıkan birine karşılığında çok eski bir araba, dosdoğru yaşamış bir kişiye de Lamborghini. Örnek vermek adına söyledim bu karşılaştırmayı.

Aklını kullanıp inanamayan adam cehenneme gidiyor? Bu mu daha mantıklı?
Aklını yeterince kullansa zaten hakikatı anlayacaktır. İşine gelmiyor ve anlamak istemiyorsa cehenneme gidersin. Ayrıca sen inanmıyorsan niye bu konuyu açtın ki hocam? Niye sorguladın boşver yaşa 80 seneni sonra toprakta yatacağını bir hiç olacağını düşün. Bana şimdi cevap olarak aklımı kullanıp sorguluyorum yazma. Senin de korkun var fakat işine gelmediği için inanmak istemiyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…