Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımın çekirdek sayısını arttırmak için girdim, baktım 8 tane var. Ne olur ne olmaz ısınma falan olur mu diye araştırdım. Geri döndüm ve 4E düşmüş. Sebebi nedir?
Orası normalde tiksiz yani seçili değildir. Biz gibi normal kullanıcılar için kapalı olmalıdır. Kapalıyken zaten işlemcinin tüm çekirdekleri çalışır durumdadır. Oradaki kısım aslında geliştiriciler için çekirdek sınırlaması ve test yapmak için kullanılabilir mesela. Bizlik bir şey değil. Orayı kullanınca performans artıyor diyenlerdende uzak durmalısın.
Tik normalde aktif değildir zaten. Milletin saçma tavsiyelerine uyup aktif edenlerde kabahat. Eğer aktif ettiysen kapatırsın olur biter. Koskoca Microsoft düşünememiş te bizimkiler düşünmüş vay be. Görev Yöneticisi'ni açıyorsun performanstan CPU'ya bakınca kaç çekirdek ve mantıksal işlemci aktif görünüyor. Bu tatmin etmiyorsa AIDA64 indirip detaylı bakılabilir mesela. Ryzen kullanıyorsan örneğin Ryzen Master indirip bakarsın çekirdekler ne yapıyor kaç tanesi aktif hatta kaç tanesi anlık tasarruf edilip kapatılıyor kaç tanesi frekansını düşürüyor gibi detaylı bilgilere bakılabilir forumlardaki kirli yanlış bilgilere aldırış etmenden.