Çözüldü Çekirdek yalıtım bellek bütünlüğü açmaya çalışınca mavi ekran almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba az önce bilgisayarımda Windows Defender'ın üzerinde ünlem işareti olduğunu gördüm ve bellek bütünlüğü kapalıydı. Açtıktan sonra yeniden başlattığımda;
-Stop code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
- What failed: ACPI.sys
Şeklinde bir mavi ekranla karşılaştım. Birebir aynı sorun şu konuda da var https://www.technopat.net/sosyal/ko...enluegue-acilinca-mavi-ekran-veriyor.3359778/
Bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u güncellediğimde problem çözüldü. BIOS sürümüm bayağı eskiymiş. Ama belki düzelmesinin sebebi BIOS'u güncelleyince sanallaştırmanın kapanmasıda olabilir emin değilim çünkü Windows Defender'daki bellek bütünlüğü sekmesi kayboldu.
Bilgisayarı yeniden başlatırken F8 ya da Shift + F8 tuşlarıyla Güvenli Mod'a gir. Ardından Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Cihaz güvenliği > Çekirdek İzolasyonu ayrıntıları yolunu izleyerek “Bellek bütünlüğü” seçeneğini devre dışı bırak. Daha sonra normal moda geçerek sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını yönetici olarak çalıştırarak sistem dosyalarını onar.

Minidump dosyasını incelediğimde amdppm.sys yani işlemciyle ile ilgili bir sorun olduğunu gördüm bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (7e)
This is a very common BugCheck. Usually the exception address pinpoints
the driver/function that caused the problem. Always note this address
as well as the link date of the driver/image that contains this address.
Arguments:
Arg1: ffffffffc0000005, The exception code that was not handled
Arg2: fffff807381e37a2, The address that the exception occurred at
Arg3: ffffdf0bf4a63818, Exception Record Address
Arg4: fffff807386a08d0, Context Record Address
SYMBOL_NAME: amdppm!RegisterSubspace+c1

MODULE_NAME: amdppm

IMAGE_NAME: amdppm.sys

IMAGE_VERSION: 10.0.26100.3624

STACK_COMMAND: .cxr 0xfffff807386a08d0 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: c1

FAILURE_BUCKET_ID: AV_amdppm!RegisterSubspace

OSPLATFORM_TYPE: x64

OSNAME: Windows 10

FAILURE_ID_HASH: {2abb941c-f755-b88a-ca5f-8215d50e7524}

Followup: MachineOwner

Anakartın veya cihazın üreticisinin sitesinden en güncel AMD çipset sürücüsünü indirip kurmanı öneririm. Ardından Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri yükle, özellikle “isteğe bağlı güncellemeler” kısmını da kontrol et. Eğer sorun devam ederse BIOS’u güncellemek faydalı olabilir; bazı eski BIOS sürümleri yeni Windows çekirdeğiyle uyumsuz davranabiliyor. Son olarak, donanımsal sorunları elemek için RAM’i MemTest86 ile test etmeni ve işlemci sıcaklıklarını HWMonitor gibi bir araçla takip etmeni öneririm. Ayrıca minidump dosyasının devamı olması gerekiyor? Çok az bilgi var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı