Çekirdek yalıtım özelliği nedir?

SngrBob

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı : GeForce GTX 1650 4GB
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600h
Ram : 32GB 3200Mhz DDR4
SSD : 1TB M.2 SSD
Merhaba, Windows 11'de çekirdek yalıtımı diye bir özellik var sizce bu ayarı kapatmalı mıyım? Oyunlarda FPS artışı olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    54,7 KB · Görüntüleme: 930
İnternette okuduğum kadarıyla var katkısı fakat cihaz güvenliği için önemli bir ayar ondan kapatmakla kapatmamak arasında kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Windows 11'de çekirdek yalıtımı diye bir özellik var sizce bu ayarı kapatmalı mıyım? Oyunlarda FPS artışı olur mu?
Sanallaştırma kullanan bir uygulamada artış olur. Ben Kali Linux'u bu ayar yüzünden Windows'ta çalıştıramıyordum.

İnternette okuduğum kadarıyla var katkısı.
Kaynağı paylaşır mısınız?

Sanallaştırma kullanan bir uygulamada artış olur. Ben Kali Linux'u bu ayar yüzünden Windows'da çalıştıramıyordum.
Genellikle oyun oynuyorum. Bir videoda adam oyunlarda ve programlarda %15'lik performans düşüşü olduğunu söylemiş bu ayar yüzünden ondan kapatsam mı diye düşünüyorum.

Sanallaştırma kullanan bir uygulamada artış olur. Ben Kali Linux'u bu ayar yüzünden Windows'ta çalıştıramıyordum.

Kaynağı paylaşır mısınız?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1:42

Genellikle oyun oynuyorum bir videoda adam oyunlarda ve programlarda %15'lik performans düşüşü olduğunu söylemiş bu ayar yüzünden ondan kapatsam mı diye düşünüyorum.

Açıkçası bende o açık şekilde GTA5'de (Ryzen 3 2200G) ortalama 55FPS alıyordum şu an kapalı halen 55FPS. Ha farklı donanımlarda artış olur mu test etmek gerek. Deneyin isterseniz.

FPS artışı olmaz ama işlemci eskiyse yavaşlatabiliyor, Intel 8. nesil ve sonrası işlemcilerde yavaşlatmaması lazım.
Bende i5 13400f var cod warzone ilk başta açıkken 3060 ekrankartı ile 260 270 fps idi kapatınca 78 96 oldu. Ve şuan kullandığım laptop ta da yaşadım benzer bi olayı genel olarak oyunlarda 300fps veren laptop sisteminde 32gb ram 4090 ve rayzen 9 7945hx var ondada fps 133 le 160 arasına kadar düşürüyo. Ve kesinlikle 1 ila 2 hafta kapalı kullanırsam performans ı düşmeye başlıyo sistemdeki işlemci ençok yavaşlayan şey oldu.

Bende i5 13400f var cod warzone ilk başta açıkken 3060 ekrankartı ile 260 270 fps idi kapatınca 78 96 oldu. Ve şuan kullandığım laptop ta da yaşadım benzer bi olayı genel olarak oyunlarda 300fps veren laptop sisteminde 32gb ram 4090 ve rayzen 9 7945hx var ondada fps 133 le 160 arasına kadar düşürüyo. Ve kesinlikle 1 ila 2 hafta kapalı kullanırsam performans ı düşmeye başlıyo sistemdeki işlemci ençok yavaşlayan şey oldu.

Açık olunca daha mı performans artıyor tam anlamadım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı