Celal Şengör'e ne oldu?

küflü ekmek

Hectopat
Daha fazla  
Son yaşadığı olaydan sonra ve yediği linçten sonra güncel herhangi bir videosuna denk gelemedim. Eski videolarını izliyorum bu aralar. Ne oldu bu adama? Türkiye için önemli biriydi. Kadınlara şiddet uygulanırken pencereden videoya çeken milletimiz Celal hocanın şaplak olayında belki de haklı olarak çok üzerine gittiler. Gerçekten inanılmaz insanlar var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son yaşadığı olaydan sonra ve yediği linçten sonra güncel herhangi bir videosuna denk gelemedim. Eski videolarını izliyorum bu aralar. Ne oldu bu adama? Türkiye için önemli biriydi. Kadınlara şiddet uygulanırken pencereden videoya çeken milletimiz Celal hocanın şaplak olayında belki de haklı olarak çok üzerine gittiler. Gerçekten inanılmaz insanlar var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle şuradan başlamak istiyorum. Taciz nedir? Wikipedia bir kaynak olarak kabul edilmez ama yine de alıntı yapıyorum "Kelime hukuki bir anlamda kullanıldığı zaman tehdit edici, rahatsızlık veren ve toplum tarafından tasvip edilmeyen davranışları kasteder. İfade özgürlüğünü destekleyen toplumlar da, sadece ısrarla tekrarlanan ve doğru olmayan ifadeler hukuki anlamda taciz sayılır." En genel tanımıyla. Rahatsızlık veren kısmına dikkatlice bakmanızı istiyorum. Bakın burada yaptığı hareketi savunmuyorum sizin bakış açınızın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Hemen saldırmaya çalışmayın rica ediyorum. Rahatsızlık veren kısmı olayı yaşayan kişi ile ilgilidir. Örneğin -bu örneği vermek bile beni yeterince utandırıyor- bir bireyin babası tarafından kendisine "şaplak" atıldığını düşünelim ( biraz garip bir cümle oldu :) ) Eğer birey bundan rahatsız değilse bu onun için bir ders olarak veya bir azar olarak kalır. Ta burdan konu kimseyi ilgilendirmemeye başlar. Ha olur da kişi kendini rahatsız hissederse ve bunu paylaşırsa bunun adı taciz olur. Tanımda söylediğim gibi "toplum tarafından tasvip edilmeyen" cümlesi. Toplum tarafından tasvip edilmemesi için bu konunun ilgili kişi tarafından kendisine yapılanı rahatsız edici bir davranış olarak görüp paylaşmasıyla olur. Adı geçen şahıs böyle bir girişimde bulunmamış ise bunu taciz olarak adlandırmanız duyardan başka bir şey değildir. Mesela bir erkek birey ve bir kadın birey arasında yaşansa bu olay ve iki bireyin haberi olmadan yayılsa... Sadece video hiçbir açıklama yok. Buna taciz der miydiniz? Eminim ki demezdiniz. Neden böyle davranıldığını anlamıyorum. Umarım yanlış düşünüyorumdur da biri beni düzeltir.

İnternette gördüğüm bir video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adamlardaki kafaya bak. Buradaki düşük IQ'lar inancı yüzünden laf ediyorlar. Tarafsız bir şekilde bakınca kimin beyinsiz olduğu belli olmuyor mu zaten?

Adamlardaki kafaya bak. Buradaki düşük IQ'lar inancı yüzünden laf ediyorlar. Tarafsız bir şekilde bakınca kimin beyinsiz olduğu belli olmuyor mu zaten?
Celal Hocanın bazı yapmaması gerektiği şeyleri oldu ama kendisi çok bilgili bir isim.
Türkiyenin bunun gibi hocolara ihtiyacı var.

İlber Hoca ile Teke Tek programına çıksalar da izlesem.

Celal Hocanın bazı yapmaması gerektiği şeyleri oldu ama kendisi çok bilgili bir isim.
Türkiyenin bunun gibi hocolara ihtiyacı var.

İlber Hoca ile Teke Tek programına çıksalar da izlesem.
Artık çıkmazlar bence maalesef. Programların amacı zaten kaliteli içerik üretmekten çok saçma sapan izleyici çekmeye yönelik.

Artık çıkmazlar bence maalesef. Programların amacı zaten kaliteli içerik üretmekten çok saçma sapan izleyici çekmeye yönelik.

Ben genelde din, bilim ve Darwin konulu bir programı vardı eskiden. Onu izliyorum şu aralar. Eskiden ne güzel bu tarz programlar varmış. Şimdi gençleri çıkarsan "Allah'ını celal bohohoyt" diyerek dalga geçerler galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı