Celeron 1610 Tabanlı Sisteme Ekran Kartı Önerisi

Sefa Cavdar

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar , öncelikle şu iki siteyi size önereyim.
1) Bu site bilgisayarınız için seçtiğiniz parçaların uyumlu olup olmadığını görebileceğiniz bir site. Pick Parts, Build Your PC, Compare and Share - PCPartPicker
2) Bu site ise gereken PSU'yu hesaplamada kullanabileceğiniz bir site. eXtreme Power Supply Calculator - The most trusted PSU Wattage Calculator

Bunun yanında uyumluluk konularında anakartınızı da yazmanız sizin için daha iyi olabilir.Anakartınız olmadan baktığımda Asus 730 """ 1GB " olan modeli uyumlu gözüküyordu işlemcinize , ama 2GB olan modeli hakkında ve anakartınızı bilmediğim için tam performans kullanıp kullanamayacağınız hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Fakat içimden bir ses sıkıntı çıkarmaz diyor.

Celeron 1610 işlemciyele GT 730'da darboğaz yaşayabilirsiniz. Bu işlemciye yapacağınız en iyi yatırım R7 250'nin üzerine çıkmamaktır.

Ya ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum , diğer arkadaşlar da yardımcı olurlarsa sevinirim. Darboğaz dediğimiz konu aslında biraz da oyundan oyuna değişen bir konu. Oyunun optimizasyonu çok önemli bir konu. Ve işlemciyi ya da tersi bir durumda ekran kartını darboğazdan kurtarma ufak grafik ayarlarıyla gayet mümkün. Yani eğer doğru düşünüyorsam - her türlü karşı fikre açığım- uygun çözünürlük , kaplama ayarları vs ile gpu ve cpu arasında harika bir işbirliği ve kutsal olan bağ oluşturabilirsin. Ve bana kalırsa R7 250den alacağın performanstan yüksek alabilirsin. Yani dar boğaz dediğimiz kavram zaten bir oyunu oynarken yapman gereken 10 iş varsa bu 10 işi 5 - 5 ekran kartına ve işlemciye paylaştırıyorsan , ama cpu bu 5 işi yapamıyorsa o işini yapamadığı için ekran kartın da tam performans olarak yapamıyor. Sen bunu ekran ayarlarıyla işin çoğunu ekran kartına azını işlemciye yükleyerek ayarlayabiliyorsun. Ve bir işlemcinin bir ekran kartıyla darboğaz yapıp yapmayacağını eğer senin istediğin sistemi kullanan biri bulup ona soramadığın sürece bulamazsın çünkü dediğim gibi işlemciden işlemciye ekran kartından ekran kartına değiştiği gibi oyundan oyuna da değişen bir şey. Neutral 650 ile ile denediğini söylemiş o yüzden onun tecrübelerine göre hareket daha doğru olabilir. Ama gel gelelim 730 ile 650 de farklı kartlar ve 650 çok daha güçlü bir kart. O yüzden ben buradan net bir cevap bulamayacağını düşünüyorum.

Ve tekrar söyleyeyim bunlar benim düşüncelerim diğer arkadaşlar lütfen alınmasınlar eğer yanlış bir şey söylediysem , her türlü düzeltmeye , ve farklı bilgiye açığım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı