Celeron G1850 - R7 200 Series sistemde ekran kartı modeli nedir?

ERBAALICEM

Femtopat
Daha fazla  
Yıllardır 2 GB RAM'li kasada idare ettikten sonra lise 3'e geçecek olmam Android Studio vs. için sistemimin yetersiz olması nedeniyle sıfır PC de alamayacağımızdan 900TL ücrete aşağıdaki sistemi aldım (Mayıs ayında).

-ASUS H81-Plus anakart
-2x8 GB 1600MHz RAM (işlemciden kaynaklı sanırsam 1400'de çalısıyorlar)
-Intel Celeron G1850 2.9GHz işlemci
-Zor çalışan bir DVD ROM
-120GB SSD
-500GB HDD
-R7 200 Series 2 GB GDDR3 ekran kartı
-Anakart aynasiz ustune ciddi ezik ve çizikli sadece bileşenleri bir arada tutmaya yarayan bir kasa.

900TL'ye pahali diyen oldu ucuz diyen oldu bir de sizin fikirlerinizi almak istedim.

1.sorun ekran kartımın modeli tam olarak belirsiz, ekran karti bu serinin driverlar birleştirilmis hepsi ayni driver. Görev yöneticisinde R7 200 Series olarak gözüküyor, FurMark test programında R7 240 olarak gözüküyor, GPU-Z'de bir tuşa basınca R7 340 OEM'in web sitesine atıyor, kartın üzerindeki etikette R7 340 yazıyor. Yine GPU-Z de 2013 Nisan çıkışlı gözüküyor bu da ne R7 240'la ne R7 340'la uyuşmuyor. Shader sayısı bant genisliği vs. baktigimda R7 240'dan daha yuksek olan değerler var. 1DVI, 1HDMI, 1VGA çıkışı var. Kartın modelini tam manası ile bilemiyorum. Fotoğrafını çekmem su anda mümkün değil.

2.sorun özellikle sistem acilirken post ekrani geçip Windows ekran gelirkene, tam ekran oyunlar ilk açılırkene anlık olarak yatay çizgiler geçiyor. Flash bellek taktigimda sesi klavyeden açtığımda sol ustteki panel giderkene renk mavi oluyor, anlık olarak gidiyor. Lakin kart %100'de oyunu oynarken hiçbir sorun yok. Internetim kısıtlı olduğundan okuldaki kasalardan imaj almıştım sonra DDU ile tum driverlari temizledim. FurMark ile 5-10 dakikalik testlere tuttuğumda herhangi bir sorun oluşmuyor goruntude. Sıcaklık konusunda bir şey diyemeyeceğim çünkü ekran kartı fana guç vermiyordu, guç kaynağından sabit 5 Volta bağladim o yuzden isinma testine bakmak mumkun degil. Oyunlarda 60-62 derecede seyrediyor testte ekstra fan koydum onune 70'i gecmedi 6 dakikada. Yani kart elimde kalacak diye korkuyorum. Opera GX'in internet yokken ki oyununu oynarken iki kere ekranda dikey çizgiler çıkıp kitlenmişti sistem (direkt dikey çizgiler normal goruntunun üstüne değil). Olay günlügünü incelediğimde kapatma işlemi beklenmiyordu hatasi oluyor (guc tusuna basili tutarak kapatmak zorunda kalıyorum) o hatadan evvel ise 15saniye arayla güvenlik yazilimi gibi bir hata gözüküyor (Windows Defender dosyalarini silmistim ondan kaynakli sanirsam). Lakin oyunu oynarken hiçbir sorun yok, sadece acilislarda ve Alt Tab atinca oluyor.

3-hem biraz şekilli olsun diye hem de ekran kartının fanı 5 voltta donuyor destek olsun diye indirimde varken 3'lu RGB fan soyledim 180TL'ye dandik bir marka. Maalesef burayı da resimle anlatamayacağım. Kasanin arkasında yukarıda 1 adet egzoz fanı var ve sağ tarafında 2 adet fan yeri var. Egzozdan dışa üflüyor arkadaki, şimdi ben sağ tarafa 2 adet içe üfleyen fan koyduğumda egzoz fan yetersiz kalir mi veya havanın bileşenlere ulaşamadan egzoz fanla dışarı gitmesi gibi bir durum oluşur mu?

4.sorun hard disk yüke bindiğinde sürtme sesi gibi ses geliyor, bad sector testine soktuğumda Full yeşil çıkıyor HD tune'da sağlık sekmesinde iki tane sarı çıkıyor, hiç error yazan kısım yok. Veri aktarim hizi da yeterli bir sorun yok, lakin oyunlar ve Unity SSD'de yer kalmadığından oraya kurulu, ileride veri kaybı sorunu yaşar mıyım?

5-ve satmaya kalksam şu anda ne kadar ederi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı