Celeron J1800 için Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
1
Arkadaşlar, bu dağıtım bulmak için açtığım son konu olsun lütfen. Kendime dağıtım bulmakta zorlanıyorum. Sürekli aynı önerileri veriyorlar nereye sorsam. Önerilerinizi sabit tutmayın, ne kadar söylediğim özelliklere uygun dağıtım varsa yazın lütfen.

Sistemim:
Intel Celeron J1800 2,41 GHz,
2,0 GB 1600MHz Bellek,
500 GB HDD, 240 GB SSD.

Dağıtımın;
Hızlı, güvenli, kararlı XFCE destekli olması iyi olur.

Önerilerinizi DistroWatch üzerinden deneyeceğim.

Ram miktarı yüzünden 64bit yerine 32bit desteği olan bir dağıtım daha mı iyi olur acaba? 32 bit sistemden 64bit sisteme geçtiğim zaman ram kullanımı artmış gibi gelmişti.
Tabi bunu bir bilgiye dayanarak söylemiyorum, sadece gözlem.

Bu konuda @gen2 bizi aydınlatabilir sanırım.

Dağıtım konusunda parabola linux alternatif olabilir, tamamen özgür yazılımdan oluşur hiç bir non-free yazılım içermez. 32bit desteği, systemd kullanmaması, arch tabanlı olması cazip geliyor.
Nouveau sürücüleri yetersiz olduğu için parabola kuramıyorum.

Eskiden olsaydı zenwalk önerirdim, o zamanlar xfce ile adı özdeşleşmişti neredeyse. Şimdi aktif görünmesine rağmen web sayfası bile açılmıyor.

Dağıtım bulmak için son olmasına gerek yok bence. Ben çok üşeniyorum şimdilerde, başka dağıtımları denemeye. Sen ne güzel deniyorsun sürekli. Bence devam et böyle. Gerçi bu durumda bilgisayarı aktif kullanamıyorsun muhtemelen ama yeni şeyler öğrenmiş olursun.

Ram miktarı yüzünden 64bit yerine 32bit desteği olan bir dağıtım daha mı iyi olur acaba? 32 bit sistemden 64bit sisteme geçtiğim zaman ram kullanımı artmış gibi gelmişti.
Tabi bunu bir bilgiye dayanarak söylemiyorum, sadece gözlem.

Bu konuda @gen2 bizi aydınlatabilir sanırım.

Dağıtım konusunda parabola linux alternatif olabilir, tamamen özgür yazılımdan oluşur hiç bir non-free yazılım içermez. 32bit desteği, systemd kullanmaması, arch tabanlı olması cazip geliyor.
Nouveau sürücüleri yetersiz olduğu için parabola kuramıyorum.

Eskiden olsaydı zenwalk önerirdim, o zamanlar xfce ile adı özdeşleşmişti neredeyse. Şimdi aktif görünmesine rağmen web sayfası bile açılmıyor.
Evet kesinlikle RAM miktarı 4GB'dan düşük ise 32bit kullanılması tavsiyemdir. 64bit uygulamalar daha fazla ram harcar. Bu arada Zenwalk uzun süre kullandım, iyi dağıtımdır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bu dağıtım bulmak için açtığım son konu olsun lütfen.

Son konu olmasın ama neden dağıtım bulamıyorsun onu çözemedim?
Yani sorunlar mı yaşıyorsun, istediğin verimi mi alamıyorsun, ne gibi sonuçla karşılaşıyorsun?

Senin makineye masaüstü olarak Openbox, Lxde, Xfce gider.
Dağıtım olarak da en uygun Debian ve Debian Stable tabanlılar gider.
Buna göre kullanman gereken dağıtımlar şunlardır:

Debian Xfce 64 bit veya 32 bit
Sparkylinux
MX Linux
Antix
illedelinux
Solydx

İşte senin makineyi uçuracak dağıtım ve masaüstleri bunlardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı