Celeron N2940 Sisteme Linux Dağıtımı Önerisi

LXDE genelde eski sistemlere gidiyor, Cinnamon veya Workstation (Gnome) sürümü daha Windows'tan Linux'a geçen biri için daha iyi olur.
Alışkanlıktan ziyade performans odaklı bir öneri istediği için böyle bir öneri yaptım lakin kullanıcı deneyimini ön planda tutmak istiyorsa tabii ki Gnome DE kullanabilir.

Alışkanlıktan ziyade performans odaklı bir öneri istediği için böyle bir öneri yaptım lakin kullanıcı deneyimini ön planda tutmak istiyorsa tabii ki GNOME DE kullanabilir.

Bunun için Xfce'ya da Mate önermek daha iyi olurdu; LXDE diğerlerine nazaran eski kalıyor, zaten konu sahibinin sistemi yeterince iyi. İsterse KDE yüklesin yine performansta çok değişiklik olmaz zaten. Ancak Windows'tan geçen biri için Cinnamon DE en ideal olanı. Zaten DE ve distrolar arasında performans farkı yok, hepsi oyunlarda vesaire aynı performansı veriyor, ne eksik ne fazla.

Bana OgnitorenKs hocamızın Windows sürümünü önermiştiniz bu arkadaşa neden önermediniz hocam?
Konu sahibi GNU/Linux distrosu onermemiizi istiyor, zaten Windows'ta sorun yaşadığını da belirtmiş.

Elimde aşağıdaki özelliklere sahip bir laptop var.

• Celeron N2940
  • 4 GB RAM
  • 128 GB SSD

Bu sisteme Windows 8.1 ve üzerini yüklediğimde çok kasıyor, Windows 7 yüklediğimde ise Ethernet driverları bu işletim sistemi için mevcut olmadığından dolayı ortada kalıyorum. Ben de kasma-donma yapmayacak bir işletim sistemi arıyorum. Linux bunu bana sağlar mı? Tek yapmak istediğim laptop üzerinden video ve basit günlük işlemler yapmak. Teşekkürler.

Hocam Linux driverları otomatik kuruyor mu?

Evet, ancak NVIDIA ekran kartınız olsaydı kapalı kaynak sürücü kurulumunu Fedora gibi ekstra kapalı kaynak sürücü kurma seçeneği olmayan dağıtımlarda elle kurmanız gerekecekti ancak sisteminizdeki tüm bileşenlerin sürücüsü otomatik yüklü bir şekilde gelecek (çünkü açık kaynak sürücülerin hepsi kernele gömülü).

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı