Celeron N2830 sistem Windows 10 kaldırır mı?

EmirhanTR

Hectopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarım bir ara çökmüştü. Tamire gönderdik. Windows 10 olarak aldım. Sonra hızlı olsun zorlanmasın diye Windows 8.1 yaptım zaten laptopun orijinali 8.1'di. Şimdide Windows 8.1'in desteği bitti. Hala 8.1 de kalabilirim ama bir soru soracağım. Bilgisayarım Windows 10 kaldırır mı?

Ekran kartı: Intel HD Graphics.
İşlemci: Intel Celeron n2830.
RAM 4 GB.
500 GB HDD var.
Şu an sistemim 64 Bit.

Benim bilgisayarım bir ara çökmüştü. Tamire gönderdik. Windows 10 olarak aldım. Sonra hızlı olsun zorlanmasın diye Windows 8.1 yaptım zaten laptopun orijinali 8.1'di. Şimdide Windows 8.1'in desteği bitti. Hala 8.1 de kalabilirim ama bir soru soracağım. Bilgisayarım Windows 10 kaldırır mı?

RAM 4 GB.
500 GB HDD var.
Şu an sistemim 64 Bit.

SSD yoksa Windows 10 çok iyi değil 2015 LTSB sürümünü kullanıyorum HDD ile arada yüksek disk kullanımı haricinde problem yaşamadım 8.1 Single Language daha iyi olur.

O bilgisayarla Windows 10 22H2 aşırı yavaş olur. Windows 8.1 desteği kesiliyor ama oradan buradan oyun indirmiyorsanız çokta takmanıza gerek yok. Olsun ben Windows 10 kullanacağım diyorsanız 1507 (2015)
sürümünü kullanıyorum. Eski olduğundan aşırı hızlı, 14 senelik bilgisayarımda aşırı akıcı fakat tabiki de desteği yok. Kullanmak isterseniz paylaşabilirim.(bkz: Windows ve Office ISO İndirme Aracı )

Yani Microsoft'un beyanına göre kaldırıyor. Fakat daha iyi işlemci ile değiştirme imkanın varsa daha iyi performans alırsın.
Intel® Pentium® N3710 İşlemci (2M Önbellek, 2,56 GHz'e kadar) - Ürün Teknik Özellikleri | Intel sokete en son bu takılıyor hocam. Yine hayır gelmez bu N serisi modellerden :)

1 ssd alırsın güzelınden wındows 10 langueyi yüklersin miss ama dedğim gibi azda olsa pc kasar oda gayet normaldır ama eskısınden hızlı olur :)

O bilgisayarla Windows 10 22H2 aşırı yavaş olur. Windows 8.1 desteği kesiliyor ama oradan buradan oyun indirmiyorsanız çokta takmanıza gerek yok. Olsun ben Windows 10 kullanacağım diyorsanız 1507 (2015)
sürümünü kullanıyorum. Eski olduğundan aşırı hızlı, 14 senelik bilgisayarımda aşırı akıcı fakat tabiki de desteği yok. Kullanmak isterseniz paylaşabilirim.(bkz: Windows ve Office ISO İndirme Aracı )

Intel® Pentium® N3710 İşlemci (2M Önbellek, 2,56 GHz'e kadar) - Ürün Teknik Özellikleri | Intel sokete en son bu takılıyor hocam. Yine hayır gelmez bu N serisi modellerden :)
Pardon o zaman, Microsoft'un sitesinde 1 ghz'lik bir işlemci olarak yazılmıştı ona istinaden demiştim.

RAM 4 GB.
500 GB HDD var.
Şu an sistemim 64 Bit.

Bence Windows 8.1 ile kalın daha iyi bir deneyim olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı