Celeron N4500 laptopa pil performansı için Linux yüklenir mi?

EZKINGh

Decapat
Daha fazla  
İnternetten sıfır Intel Celeron N4500 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD'li bir laptop alacağım. (FreeDOS)

Laptopla yapacağım tek şey YouTube'dan ders videosu izlemek olacak, başka hiçbir şey yapılmayacak.

Windows arka plan işlemlerin pili daha hızlı bitirebilecegini düşündüğümden Linux yüklemek istiyorum, dediğim gibi tek işim video izlemek olacağı için en düşük sürümü yükleyeceğim (Zorin OS Lite veya Linux Mint Xfce), sizce mantıklı mı? Doğru bir düşünce mi?

Yoksa Windows 10 LTSB/LTSC veya Windows 10 Home SL mi yükleyeyim?

Performans, RAM vs. pek önemli değil.
Pil ömrü önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'ta çok fazla batarya performansı uygulaması var, TPL-UI kullanabilirsiniz (TPL gerekli). Bir çok özellikle oynayabilir ve pil ömrünü arttırabilirsiniz. Ben hiçbir şey değiştirmeden bile %50 daha fazla batarya performansı alıyorum.

İnternetten sıfır Intel Celeron N4500 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD'li bir laptop alacağım. (FreeDOS)

Laptopla yapacağım tek şey YouTube'dan ders videosu izlemek olacak, başka hiçbir şey yapılmayacak.

Windows arka plan işlemlerin pili daha hızlı bitirebilecegini düşündüğümden Linux yüklemek istiyorum, dediğim gibi tek işim video izlemek olacağı için en düşük sürümü yükleyeceğim (Zorin OS Lite veya Linux Mint Xfce), sizce mantıklı mı? Doğru bir düşünce mi?

Yoksa Windows 10 LTSB/LTSC veya Windows 10 Home SL mi yükleyeyim?

Performans, RAM vs. pek önemli değil.
Pil ömrü önemli.

Linux Mint Xfce ve benzeri daha hafif bir işletim sistemleri ile bilgisayarınız daha az güç tüketeceği için pil süreniz biraz daha uzun dayanır.

@xmatugfg Zorin OS'in hafif olduğunu pek söyleyemeyiz aslında. Lite versiyonu bile Mint XFCE kadar hafif değil. Dediğiniz şey doğru, ona bir lafım yok.

@xmatugfg Zorin OS'in hafif olduğunu pek söyleyemeyiz aslında. Lite versiyonu bile Mint Xfce kadar hafif değil. Dediğiniz şey doğru, ona bir lafım yok.

Pardon hocam dalgınlığıma gelmiş 😀
Sağ olun düzeltme için.

Linux'ta çok fazla batarya performansı uygulaması var, tpl-UI kullanabilirsiniz (tpl gerekli). Birçok özellikle oynayabilir ve pil ömrünü arttırabilirsiniz. Ben hiçbir şey değiştirmeden bile %50 daha fazla batarya performansı alıyorum.

Hocam peki TPL nedir tam olarak, TPL-UI da bir Desktop Environment mi?

@EZKINGh masaüstü ortamı değil hocam, indirilen bir şey. İnternette nasıl indirileceğine dair çokça rehber mevcut. TPL-UI TPL'i grafik arayüzüyle görüntülemeye yarıyor.

@EZKINGh masaüstü ortamı değil hocam, indirilen bir şey. İnternette nasıl indirileceğine dair çokça rehber mevcut. TPL-UI TPL'i grafik arayüzüyle görüntülemeye yarıyor
Sağolun hocam, peki bu TPL güvenilir mi, pil performansını nasıl arttırıyor, laptopun genel performansından mı kısarak?

Sağolun hocam, peki bu TPL güvenilir mi, pil performansını nasıl arttırıyor, laptopun genel performansından mı kısarak?
Kendiniz ayarlıyorsunuz, güvenilirdir. Düzgün bir ayarlama ile fena olmayan sonuçlar elde edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı