Cellat nedir?

Haksız yere öldüren için ölüm haktır denilebilir. (Tabii hak veya hudut konusunda şüphe olmamalı.)
Katılmıyorum. İnsanın hayatını elinden çekip almak ''hak'' olamaz. İnsan katletmek için cellat görevlendiren ilgili adalet; ne hikmetse yüzlerce insan katleden yine aynı kişiyi, işini yaptığı gerekçesi ile masum sayacak kadar acizdir. Her şekilde adalet sağlandığı sanılsa da asıl suç orada işlenmektedir.

Aşırı saçma bir düşünce. Ne yapsınlar adamın eceliyle ölmesini mi beklesinler? Tabi ki bir araç veya aracı olacak. Ölüm cezasını nasıl uygulayacaksınız? Şu yazdığınız mesaja bir düşünce olarak bakmayan herhangi bir insan okusa der ki bu birisini öldürdü herhalde bunu idam edecekler. Haksız bir şekilde can almanın cezası ölümdür. Hatta cellatlar için Osmanlı'da şöyle bir şey geçer.
Cellatlar tek gözleri olmadan gömülürler. Yaptıklarının bir göstergesi olarak gözlerini kefalet olarak dünyada bırakırlar.

Aşırı saçma bir düşünce. Ne yapsınlar adamın eceliyle ölmesini mi beklesinler?
Ölüm cezasının nasıl uygulanacağı hakkında konuşmuyorum, uygulanmaması gerektiğini savunuyorum.
Haksız bir şekilde can almanın cezası ölümdür.
Katılmadığımı belirttim, tekrar aynı şeyleri yazmayacağım. Kimseyi ikna etme gibi bir amacım yok.

Sence bunun cezası ne olmalı peki? Para cezası mı?

Bir yakınını keyfî bir şekilde öldürmüş biri olduğunu düşün, ne yapılmasını isterdin?
Bunun kesinlikle karşılığı canla olur, başka bir şey olabileceğini sanmıyorum. Eğer bilgi doğru ise, ölüm haktır.

İnsanın hayatını elinden çekip almak ''hak'' olamaz.
Hocam bunu diyorsunuz da öldüren adam hakkı elde etmiş. Adalet tecelli ettiği zaman bu adama idam cezası verince hak olmuyor mu? Burada empati olması gerektiğini düşünüyorum ve sizin empatiden yoksun olduğunuzu düşünüyorum.

Tiktok fenomeni.Kendisinin fanları tiktok türkiye'de adeta terör estirmektedir. Cellat nedir bilmem ama cellat kim sorusu için cevabı budur.

Cellat dediğiniz TikTok kullanan çocuk, değil mi, hocam?

Cellat olmak da zor. Sonuçta sürekli ölüm görüyorsun. İnsanda psikoloji kalmaz.

Cellat olmak da zor. Sonuçta sürekli ölüm görüyorsun. İnsanda psikoloji kalmaz.

Ya da Hassan Sabbah'ın fedailerini kendine bağlarken kullandığı yöntem gibi bir motivasyon ile zihnin manipüle edilmesi ve bunun sayesinde yapılanların olağanlaştırılması, psikolojinin göz ardı edilmesi sağlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…