Çene ameliyatı nasıl oluyor?

Makaleler
8
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Freelancer Filmmaker
Selam, benim alt çenemde çok fazla gerilik var ve bu da hem estetik açıdan hem yemek yerken hem de konuşurken bana çok sıkıntı yaşatıyor. Ön iki dişim ileride ve çenem çok fazla geride. Bunun ameliyatı nasıl gerçekleştiriliyor? Riskleri var mıdır? 17 yaşında yapılabilir midir?

Gelişim 25'lerin sonuna kadar bile minimal da olsa sarkabiliyorken 17 yaşında aceleniz nedir? İşe burnumu sokmak gibi olmasın ama sağlık için yaptıracağınız olay, 1 sene beklememekten dolayı yine sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir burada 1 sene kalmışken sizce bu risk alınmalı mıdır? Burun ameliyatı da benzer olduğu için bildiğim kadarı ile 18 yaş altı, doğal olarak aile ve doktorun rızası ile olabiliyor, doktorun da birkaç bin lira için sorumluluk almama durumu var ya da yanlış bilgilendirme tamamen ameliyat imkanı yoktur. Sorunuz daha yüzeysel olsa korona döneminde bir nebze anlarım fakat sorununuzu anlatıp tıbbi destek arar gibi yazdığınızdan dolayı doktor olmadan kimsenin haddi değildir bu soruyu cevaplamak. En kötü doktor forumları var orada sorun bence yoksa birkaç çok bilmiş kendi kendine yanıtlayabilir.

Çift çene ameliyatı idi galiba bunun ismi, ancak onu Türkiye'de yapabilen doktor var mıydı bilmiyorum. Olsa da çok ama çok pahalı bir ameliyat olduğunu duydum.

İnternetten birkaç kere olanların videosunu izlemiştim zamanında, aşırı berbat bir şey. Mamayla besleniyosun falan. Bildiğim çevremden 2 kişi oldu. İkisi de çok sancılı falan diyormuş. Biri günlerce ağlamış falan. Gözün korkutmak gibi oldu ama olan bu. Yani mecbur değilsen 20 kere düşünmen lazım.

İnternetten bir kaç kere olanların videosunu izlemiştim zamanında aşırı berbat bir şey. Mamayla besleniyorsun filan. Bildiğim çevremden 2 kişi oldu. İkisi de çok sancılı filan diyormuş. Biri günlerce ağlamış filan. Gözün korkutmak gibi oldu ama olan bu. Yani mecbur değilsen 20 kere düşünmen lazım
O sancılı süreci çekmemek için ömür boyu bunu çekmek. Mantıklı.

O sancılı süreci çekmemek için ömür boyu bunu çekmek. Mantıklı.

Ya kardeşim siz tartışmaya ne meraklısınız. Okuman yok mu? Mecbur değilsen yazıyor. Ki buradaki mecburiyetten kast ettiğim psikolojik olarak mecbur hissetmek var, bir de sağlık açısından. Benzer şeyleri ben de yaşadım. İşin psikolojik kısmından bahsediyorum ben.

Selam, benim alt çenemde çok fazla gerilik var ve bu da hem estetik açıdan hem yemek yerken hem de konuşurken bana çok sıkıntı yaşatıyor. Ön iki dişim ileride ve çenem çok fazla geride. Bunun ameliyatı nasıl gerçekleştiriliyor? Riskleri var mıdır? 17 yaşında yapılabilir midir?
Ameliyattan önce ortodontik tedavi uygulanıyor (diş teli), ameliyatsız çözmeye çalışılıyor. Ameliyat da 19-21 yaştan sonra yapılıyordu diye hatırlıyorum. Ortognatik cerrahi deniyor, plastik cerrahi yapıyor. Ameliyatla ve/veya çeşitli cihazlarla adım adım ileri alınıyor çene kemiği.

Her ameliyat gibi riskleri mevcut elbette. Bunu cerrahların size aktarması en doğrusu olur. Ama çok sayıda kişiye gerçekleştirilen bir işlem, sonuçları da iyi.

Yani size öncelikle ortodonti bölümüne başvurmayı öneririm. Orada gerekli bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi yaparlar.

Çift çene ameliyatı idi galiba bunun ismi, ancak onu Türkiye'de yapabilen doktor var mıydı bilmiyorum. Olsa da çok ama çok pahalı bir ameliyat olduğunu duydum.
Ortognatik cerrahi ameliyatın adı :) var tabiki Türkiye yapan neden olmasın. Büyüme gelişim tamamlandıktan sonra yapılabilir ameliyat. Biraz daha erken yaşta farkedip karar verseydiniz cerrahiye gerek kalmadan ortodontik apareyler ile düzeltilebilme imkanı vardı ancak yaşınız geçmiş onun için. Üniversite hastanelerine gitmenizi öneririm orada detaylı incelemeler yapışacaktır.

Gelişim 25'lerin sonuna kadar bile minimal da olsa sarkabiliyorken 17 yaşında aceleniz nedir? İşe burnumu sokmak gibi olmasın ama sağlık için yaptıracağınız olay, 1 sene beklememekten dolayı yine sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir burada 1 sene kalmışken sizce bu risk alınmalı mıdır?

İnternetten birkaç kere olanların videosunu izlemiştim zamanında, aşırı berbat bir şey. Mamayla besleniyorsun falan. Bildiğim çevremden 2 kişi oldu. İkisi de çok sancılı falan diyormuş. Biri günlerce ağlamış falan. Gözün korkutmak gibi oldu ama olan bu. Yani mecbur değilsen 20 kere düşünmen lazım.

Yıllar boyunca bunun yüzünden konuşma zorlukları çektim, bazen istemsizce kekeliyorum kelimeleri. Mesela bunun yüzünden X ile biten kelimeleri söyleyemiyorum. Bu sorunun çözülmesi için 1 sene pipet ile beslenmeye bile razı olurum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı