Cennet papağanı nasıl alıştırılır?

Turkish Delight

Hectopat
Makaleler
1
Erkek bir cennet papağanım vardı, yanına dişi bir cennet papağanı ve büyük bir kafes aldım. Yeni kafesin kenarı büyük olduğu için dişi kuş oradan geçebiliyordu, ben de mecburen erke? K papağanla aynı kafese koydum. Erkek olan sürekli yanına gidiyor hafif ısırıyor sanırım. Dişi kuş ona pek tepki vermiyor ve kafesinden dibinden ayrılmıyor. Alışması ne kadar sürer? Aynı kafeste durmaları sorun olur mu? Dişi kuş 1 yaşında.
Screenshot_2023-11-03-19-14-29-805_com.miui.gallery-edit.jpg

Gözlem yapmanız gerekiyor bir süre. Bazen ilk gün alışır bazen 3 ay geçse bile alışmaz. Birbirlerinin tüyleri ile oynamaları ısırmak değildir ona dikkat edin. Birbirlerine zarar veriyorlarsa kesinlikle ayırın. Su/yem içmelerine dikkat edin birbirlerine engel oluyorlar mı diye. Dişiyi yeni aldığınız için kafese ve ortama alışması biraz sürecektir. Korkacaktır. Yavaş yaklaşın ani hareket yapmayın. Akşam 10-11 gibi odanızda ışık açıksa kafesinizin üstünü tülbent gibi bir şeyle örtün uyusunlar. Uyurken kafesten düşebilir, heyecanla kanat çırpabilir korkmayın. İlk günlerde bunlar oluyor genelde. Elinize aldığınızda da tüylerini kabartıp sabit duruyorsa ve ayakları soğuksa genelde ilk gün korkusundan kaynaklı oluyor.

İmkanınız varsa ızgara kullanın. Bu şekilde yere düşen yemleri yerken dışkılarını yiyebiliyorlar. Izgara çok daha sağlıklı olur.

Gözlem yapmanız gerekiyor bir süre. Bazen ilk gün alışır bazen 3 ay geçse bile alışmaz. Birbirlerinin tüyleri ile oynamaları ısırmak değildir ona dikkat edin. Birbirlerine zarar veriyorlarsa kesinlikle ayırın. Su/yem içmelerine dikkat edin birbirlerine engel oluyorlar mı diye. Dişiyi yeni aldığınız için kafese ve ortama alışması biraz sürecektir. Korkacaktır. Yavaş yaklaşın ani hareket yapmayın. Akşam 10-11 gibi odanızda ışık açıksa kafesinizin üstünü tülbent gibi bir şeyle örtün uyusunlar. Uyurken kafesten düşebilir, heyecanla kanat çırpabilir korkmayın. İlk günlerde bunlar oluyor genelde. Elinize aldığınızda da tüylerini kabartıp sabit duruyorsa ve ayakları soğuksa genelde ilk gün korkusundan kaynaklı oluyor.

İmkanınız varsa ızgara kullanın. Bu şekilde yere düşen yemleri yerken dışkılarını yiyebiliyorlar. Izgara çok daha sağlıklı olur.
Çok teşekkür ederim. Normalde gazete koymuyorum ama erkek kuş orada çalışma yapmayı çok seviyor. :D Erkek kuşu elime alamıyorum ama dişi kuş daha hareketsiz fazla tepki vermiyor. Az önce ikisi de omzuna kondu. Yavaştan alışmaya başlıyor gibi. Bir şey daha soracağım. Yeni kafes alacağım yarın ikisini ayırayım mı? Aynı kafeste kalmaya devam mı etsinler?

Erkek bir cennet papağanım vardı, yanına dişi bir cennet papağanı ve büyük bir kafes aldım. Yeni kafesin kenarı büyük olduğu için dişi kuş oradan geçebiliyordu, ben de mecburen erke? K papağanla aynı kafese koydum. Erkek olan sürekli yanına gidiyor hafif ısırıyor sanırım. Dişi kuş ona pek tepki vermiyor ve kafesinden dibinden ayrılmıyor. Alışması ne kadar sürer? Aynı kafeste durmaları sorun olur mu? Dişi kuş 1 yaşında.Eki Görüntüle 2001571
Konudan bağımsız fotoğrafta güzel çıkmışlar minnoşlar 😀.

Çok tatlıymış, bende her zaman istedim bir cennet papağanı beslemeyi, zahmetli iş. Muhabbet kuşuyla devam.
Hocam tavsiye ederim çok neşeli hayvanlar.

Konudan bağımsız fotoğrafta güzel çıkmışlar minnoşlar 😀.
Evet hocam şans eseri denk getirebildim.

@Serush Hocam cuma günü mecburen ikisini aynı kafese koymuştum, cumartesi gününden beri ayrı kafesteler. İkisini ne zaman aynı kafese koyayım?

Son düzenleme:
Hocam tavsiye ederim çok neşeli hayvanlar.

Evet hocam şans eseri denk getirebildim.

@Serush Hocam cuma günü mecburen ikisini aynı kafese koymuştum, cumartesi gününden beri ayrı kafesteler. İkisini ne zaman aynı kafese koyayım?
Dişi alıştıysa eve ve ortama, koyup deneyebilirsin. Gözlem şart tekrardan.

Dişi alıştıysa eve ve ortama, koyup deneyebilirsin. Gözlem şart tekrardan.
Hocam beraber kalıyorlar bir sıkıntı olmuyor sadece ben yanlarına gittiğimde erkek kuş biraz kıskanıp kovalıyor dişi kuşu, bir de akşamları kafesi açtığım zaman dişi kuş kafesten çıkmıyor. Nasıl alıştırabilirim? Konuşunca cevap veriyor ama hala çekingen davranıyor.

Hocam beraber kalıyorlar bir sıkıntı olmuyor sadece ben yanlarına gittiğimde erkek kuş biraz kıskanıp kovalıyor dişi kuşu, bir de akşamları kafesi açtığım zaman dişi kuş kafesten çıkmıyor. Nasıl alıştırabilirim? Konuşunca cevap veriyor ama hala çekingen davranıyor.
Korkutmadan yavaşça parmağınızı kuşun göbeğinden ayağına doğru götürüp elinizin üstüne almaya çalışın dışarı çıkarın. Uçup oynarlar belki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı