Cenuta.com Web Hosting'e ulaşılmıyor ve özensiz dönüt veriyor

23.06.2025 Tarihinde Cenuta.com'dan 3 yıllık 3 site barındıran sınırsız hosting + sınırsız PostgreSQL paketi + 3 domain taşıma (GoDaddy'den) aldım. Hosting başladı fakat paketteki cPanel Basic ve dB türü Maria idi. Bildirdim ve birkaç saat içerisinde paketi değiştirip olması gerekeni verdiler.

Ancak domain taşıma süreci, aradan bir hafta geçti daha süreç başlamadı. Kendilerine bildiridim ama sürekli: "Biz istekte bulunduk, karşı taraftan dönüt bekliyoruz, transfer sürecini başlattık, sorun gözükmüyor, hâlâ transfer sürecinde, süreç sırasında bir şeyler yapamıyoruz" ve benzeri şeylerle sürekli geçiştiriyorlar. 2 gün önce ayın birinde tekrar istekte bulunduklarını söylediler ve en geç akşam 8'de transferler kısmına düşeceğini ve eğer düşmezse bizi tekrar arayın diye söylediler. Akşam 9 buçuk oldu ve aradım. Sözde "Siz çalışıyorken, biz de çalışıyoruz" sloganı altında 7/24 hat, çalıyor ve kapatılıyor. Bazen direkt kapatılıyor bazen biraz bekletilip kapatılıyor. Aramalarıma, mesajlarıma ve maillerime ya dönülmüyor ya da çok geç dönülüp gereksiz/işe yaramaz dönütlerle geçiştiriliyor.

Kendilerinden hosting alırken arama yapmıştım. Laf esnasında neden bu kadar ucuza sunduklarını sordum. Cevabını 2 hafta sonra aldım.

Ben daha önce böyle bir rezillik görmedim. İnternette benzer sorunları yaşayan bir sürü kişi varmış. Para iadesi talep edeceğim.

Siz, sakın fiyatları diğer hostinglere göre ucuz olduğuna bakmayın. Benim 2 haftam çöp oldu bekleye bekleye. Paranızın kıymetini bilen hostinglere göz atın.

Ekleme. Aradan 43 gün geçmesine rağmen hâlâ iade sağlanmadı. Dekont isteyince de aracı firmaya mail gönderdik dönmelerini bekliyoruz diye dönüt veriyorlar.
Ya kendilerine ya da işbirliği yaptıkları şirketlere çekidüzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Yasal yollara başvuracağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı