Cep Telefonlarının Yavaşlaması İle İlgili Teorim

NVIDIA lı bölümü anlamadım.
Bir çok AAA oyununun açılışında nVidia logosunu görürsünüz. O logo oraya bedavaya konulmaz; Yüzbinlerce dolar değerinde olabilir o 2-3 saniyelik görüntü. Böylece, oyunu hazırlayan şirket nVidia'ya gebedir artık ve oyunlar onun yeni nesil kartlarına ya da teknolojilerine uyumlu olacak şekilde kodlanır. Siz 1-2 yıl önce bi dünya para bayılıp GTX 1060 almışsınızdır ama şimdiki oyunlar DXR desteği ve RTX 2060 ister; Oyun sizin kartınızla kasmaya başlar vs...

çoğu cihazın kullanım ömrü vardır ama bunun kısalığı sadece size daha çok satmak değil. Diyelim ki x model bir telefon kullanım ömrü 1 yıl olsun ve ben bunu 10 yıllık bir ömür ile üretmeyi denediğimde birincisi aynı fiyata üretebilecek miyim, ikincisi 10 yıl boyunca bu ürünü destekleyebilecek miyim yedek parça, servis, güncelleme vs. Yani fazlada uçmamak lazım birazda gerçekçilik gerek.

Bu PC yi aldığımda sosyalizm yaşamıyorduk ki .

NVIDIA lı bölümü anlamadım.

13 yıllık Bilgisayar sadece sende yok, birçok kişide var. Bilgisayarların ömrü uzun. Ama bir işe yaramıyorlar. 10 senelik bilgisayarım ile CS:GO'yu en düşük ayarlarda kasarak oynuyordum. Şimdiki oyunları açması ise imkansız. Bilgisayardaki kapitalist sistem de bu. Şirketler en son teknolojiyi sunmuyorlar sana. En kalitelisini, en uzun ömürlüsünü sunmuyorlar. 2-3 senede donanım yenilemeni istiyorlar. Bu arada arkadaşımın S3 minisi var, 7 senelik falandı sanırım. Çalışıyor. Baya hasarlı ama çalışıyor. O yüzden cihazın çalıştığına bakma, işlevine bak.

Neden bazı insanlar sistem topladığında bu sistem beni seneye götürür mü diyorlar?

Lütfen olayın gerçek detaylarını bilmeden veya araştırmadan hatalı yorum yapmayın. Dilerseniz Apple konusunda detaylı şekilde bilgilendirebilirim sizi.

Tabii ki tüketim mallarının yıpranması, eskimesi ve ilk günkü performansında çalışmaması çok doğal. Günümüzde üretimin olabilecek en asgari maliyetler ve azami kar ile yapılmak istenmesi bu durumu etkiliyor. Bu nedenledir ki eski mallar daha dayanıklı oluyordu. Eskiden asgari maliyet tutarı ve azami kar derdi çok daha geri plandaydı.

Artık üreticiler nereden neyi kırpsak, nasıl daha az maliyet yaratsak diye paralanıyorlar.

Sonuç olarak, söz konusu performans kaybının sebebi sizin teoriniz de olabilir, farklı veya bir çok nedenleri de. Bize de her tüketim ürününde olduğu gibi, yenisi çıktıkça ona geçmeye devam etmek kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…