Çözüldü Çeşitli Mavi Ekran Hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

aerolona

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Konuyu tekrar açıyorum ama bu sefer daha hazırlıklı geldim . Şu ana kadar aldığım tüm mavi ekran hatalarını bir dosyada topladım. Ayrıca denediğim yöntemler şöyle;
  1. Bellekleri Memtest86 yazılımı ile test ettim.
  2. Temiz Windows 10 kurulumu yaptım.
  3. Belleklerin yerlerini değiştirdim.
  4. Güç planını Dengeli olandan AMD Ryzen Balanced'a aldığım zaman bu sorun olmuyor.
  5. Sistemde yeni değişen tek parça işlemci R5 1600'den R5 3600'e.
  6. HDD Bad Sector, yazma ve okuma testleri yapıldı.
  7. HDD'nin gücünü kestim yine oldu, HDD'den olduğunu sanmıyorum.
  8. Chipset, Ekran kartı vb. sürücülerin hepsi kurulu ve güncel.
  9. XMP kapalı test ettim.
  10. BIOS en güncel sürüm.
  11. Ayrıca BIOS'tan Core Performance Boost kapattığım zamandada bu hataları almadım.
  12. Bellekler teker teker denendi.
  13. sfc /scannow ve chkdsk gibi komutlar yapıldı herhangi bir sorun bulunamadı.
Umuyorum ki mavi ekran hatalarında bilgili kişiler bu sorunu daha iyi anlayabilirler. Teşekkürler. Minidump ve MemTest86 sonucu dosyanın içindedir. Şu anda anakart ve belleklerden şüpheleniyorum. Şimdi baktım da anakart Memtest86'da B450 Tomahawk çıkmış ancak benim anakart A320.

Anakart: Gigabyte A320M-S2H

Son düzenleme:
Çözüm

DISM kodlarını yazın. Hocamın dediklerini yapın. @Enes3078

Ekstra olarak Windows Defender devre dışı bırakır mısın?

Son olarak kayıt defterinde şu Start yazan değer 3'tü 4 yaptım ve 1 saattir sorunsuz kullanıyorum hocam çözüldü diyebiliriz. Tekrar olursa tabii dönerim bakalım. Kendime çözüldü vermek garip olacak . Bu yöntem için @Uton hocama teşekkürlerimi iletiyorum.

RAM markaları farklı mı?

Hayır hocam seri numarasına kadar aynı, CPU-Z'den kaldırmadan önce kontrol ettiğimde bir tek DRAM üreticileri farklıydı ancak benim anlamadığım belleklerde bir sorun olsa R5 1600 kullandım onda da olmaz mıydı? Bu arada yeni minidump dosyası.

Benim anladığım kadarıyla bir driver problemi var ancak çözebilmiş değilim ne eksik?

Son düzenleme:
Ağ sürücülerin güncel değil. O yüzden bu sitedeki "LAN" bölümünden .

Realtek LAN Driver. Versiyonu [1‎0.038.1118.2019]. Dosya büyüklüğü 4‎.87 MB. Olan sürücüyü indir.

Bunu indirmeni istiyorum.

İndirdim onar çıktı onar dedim kuruldu hocam. Deneyelim bakalım bir.

CPU-Z'yi kaldırdığınıza emin misiniz? Paylaştığınız yeni minidump dosyasında hala gözükmekte. Ek olarak driverlarınızı bir program ile mi güncellediniz?

Yeni minidumpa göre:

1- Ağ sürücüsü güncellediyseniz. Ağ sürücü sorunu kalkmıştır. O yüzden buradan mavi ekran yemezsiniz.

2- CPU-Z kaldırdıysanız. Bundan dolayı da mavi ekran vermez.

Bundan sonra bir mavi ekran oluşursa tam her şey belli olacak. ( Galiba )

Geriye tek kalan RAM'ler kalıyor. DRAM üretici farklı olduğundan mavi ekran oluşabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu da olmazsa artık DRAM farklı üretici olunca belki sorun yaşıyordur diyebilirim. Eğer tekrar mavi ekran alırsanız atın. Finallere geldik.

CPU-Z'yi kaldırdığınıza emin misiniz? Paylaştığınız yeni minidump dosyasında hala gözükmekte. Ek olarak driverlarınızı bir program ile mi güncellediniz?

Hocalarım cevap vermediğim için kusura bakmayın bir şey test ediyordum. Temiz bir Windows 10 20H2 kurulumu yaptım, Windows'un ilk driverları yüklemesine izin verdim sonra kendim kurdum dediğiniz Realtek sürücülerini kurdum, chipset ve ekran kartı sürücüleride kurulu şu anda sistemde sadece WhatsApp ve Chrome var. Minidump dosyamı bırakıyorum bir bakalım hep beraber umarım çözebiliriz. Paylaşılan rehberi uygulayacağım birazdan.

Şimdi aldığınız hata TCP/İP Protocol sürücüsünden yemişsiniz. Bunla ilgili bir bilgim yok. Şu an araştırıyorum. Şu anlık sfc/scannow yapınız.

Bu rehberi uygular mısınız? Eğer hata bulduysa sorun çözülmüş olur. Eğer bulmadıysa araştırmaya devam edeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…