Çözüldü Çeşitli oyunlarda mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Ahmet...!...

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/18yX5eHbvVqv0LI-qLJcnk16JvZ8oXsCx?usp=sharing
RAM
2x8 Crucial Ballistix 8 GB 3000 MHz CL15
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 evo
Ekran kartı
Sapphire RX 7900 XT
Anakart
MSI B550-A Pro
İşlemci
Ryzen 7 5700X
Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci soğutucusu ---> Thermalright Phantom Spirit 120.
High Power 750W 80+ Bronze 56a@12v

BIOS sürümü: E7C56ams. AJ1.
RAM'ler: 3600-16-18-18-18-38

Birkaç haftadır aralıklarla karşılaşıyorum. CS2 de çok nadiren oluyor. Satisfactory ve oblivion oynarken 20 30 dk geçtikten sonra aniden mavi ekranı görmeden res atıyordu PC. CS2 de yediğimde mavi ekranı gördüm. Minidump dosyalarını inceledim ilk başlarda RAM'den olduğunu düşündüm. Memtest86 yaptım ve hiç hata ile karşılaşmadım. Watt metre ile prizden ölçüm yapıyorum, OCCT testindeyken tam yükte 550 wattları görüyor ama herhangi bir sıkıntı olmadan çalışıyor. 3 yıla yakın süredir format atmamıştım. Format attım. Oblivion oynarken yine oldu ve minidump dosyalarını inceleyince Bluetooth veya USB girişlerinden olabileceğini düşünüp USB'lerin yerlerini değiştirdim. Oblivion oynarken yaklaşık 2 saate yakın süre boyunca hata almadım. Satisfactory girdiğimde ise yine aynı şekilde bilgisayar reset yedi.

Format öncesinde aldığım minidump dosyaları, format sonrası USB yerlerini değiştirmeden önceki minidump dosyaları ve son aldığım olmak üzere üç farklı şekilde ekliyorum eke.

Minidump dosyalari

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Grafikli bir oyun oynuyorsam Stalker, oblivion veya Satisfactory'de ekran kartı 100, işlemci 30-40 arası. Yükleme yerlerinde menülerde işlemci az artıyor onun dışında normal seyrediyor. Çift ekran kullanıyorum, ana ekranım 2K ikinci ekranım Full HD şeklinde. Oyunları hep 2 k'da oynadım CS dışında.

4 adet farklı BIOS denedim. Eski versiyonlarında da hata ile karşılaştım. 2025 yılındaki son BIOS'ta mavi ekran vermedi. Minidump dosyalarında IO hatalarını inceledim. USB switchimin yerini değiştirince o hatalarda kesildi. Konu açıldığından beri mavi ekran almadım şu anlık. Şunu fark ettim. 7900XT aldıktan sonra başladı bu hatalar. BIOS güncelleme sonrasında ise çözüldü.
BIOS'u sıfırlamayı denediniz mi? Oyun oynarken işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdeleri ve sıcaklıkları nedir?

İşlemci değişken olarak 60-70 arasında
Ekran kartı 60-65 en sıcak noktası ise 70-80 arassı değişiyor. BIOS'u sıfırlamadım sadece 3000 MHz'ye geri çekerek test ettim. Mavi ekran yine de geldi.

Grafikli bir oyun oynuyorsam Stalker, oblivion veya Satisfactory'de ekran kartı 100, işlemci 30-40 arası. Yükleme yerlerinde menülerde işlemci az artıyor onun dışında normal seyrediyor. Çift ekran kullanıyorum, ana ekranım 2K ikinci ekranım Full HD şeklinde. Oyunları hep 2 k'da oynadım CS dışında.

4 adet farklı BIOS denedim. Eski versiyonlarında da hata ile karşılaştım. 2025 yılındaki son BIOS'ta mavi ekran vermedi. Minidump dosyalarında IO hatalarını inceledim. USB switchimin yerini değiştirince o hatalarda kesildi. Konu açıldığından beri mavi ekran almadım şu anlık. Şunu fark ettim. 7900XT aldıktan sonra başladı bu hatalar. BIOS güncelleme sonrasında ise çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…