Çözüldü Çeviricinin .exe Driver'ı Linux'da çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cem Ersever

Yoctopat
Merhaba ben senelerdir Windows kullanıyorum ve Windows'un bana göre hantal ve sistemimde bana ve yakınıma sorun çıkarttığı için Linux'a geçme kararı aldık.
Biz yeni nesil ASUS bir bilgisayar kullanıyoruz bakımını ben yaptım hazır bakım yapmışken bir de Linux'a geçelim dedik Linux dağıtımını kararlaştırdık falan filan.
Şimdi yeni nesil cihazlarda biliyorsunuz erternet girişi bulunmamakta bizde odaya modemi taşıyamayız kablo çekelim dedik. Kablo aldık çevirici aldık çeviricinin harici bir sürücüsü var ona basınca sürücüsünü yüklemek için yönetici izni alıp indiriyor daha sonradan kablolu internet desteğini sağlıyor yoksa çalışmıyor benim sorum şudur.
Linux da da Windows'taki gibi sürücüsünü kurup çalıştırabilir miyim?
Sürücüsüne bu arada eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın dosya yöneticisinden onu DVD gibi görüyor başta açmaya çalıştığımızda yönetici izni istiyor verdiğimizde portları çalışmaya başlıyor.

Çözüm
Windows için yazılmış sürücüler Linux'a kurulamaz. Linux ise çoğu aygıtı libusb ile direkt tanıyor. Eğer merak ediyorsanız seçtiğiniz dağıtımı live ortamda başlatıp dönüştürücüyü cihaza bağlayın. İnternete bağlanıyorsa o dağıtımı kurun.
Windows için yazılmış sürücüler Linux'a kurulamaz. Linux ise çoğu aygıtı libusb ile direkt tanıyor. Eğer merak ediyorsanız seçtiğiniz dağıtımı live ortamda başlatıp dönüştürücüyü cihaza bağlayın. İnternete bağlanıyorsa o dağıtımı kurun.

Çözüm
@Maomao tamam zaten ne olur ne olmaz diye de Windows 10'nun ISO'sunu yazdırıyorum başka USB'ye direkt geçmek istiyorum eğer seçtiğim dağıtım yani Fedora olmazsa Linux Mint'de deneme yapacağım olmazsa Windows'a tekrar döneceğim sizi de bilgilendiririm.
Teşekkür ederim yazdığınız için.

@Maomao yaptığın iyilik için teşekkür ederim live ortamda çalıştırdım ve güzel bir şekilde çalıştı çeviriciyi tanıtmama bile gerek kalmadı çok teşekkür ederim bir de son bir rica olarak NVIDIA MX330 ekran kartımı nasıl sürücüsünü kurabilirim?

Son düzenleme:
Kod:
sudo dnf update

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Soru sorarsa E veya Y diyip geçin.

chrome_screenshot_19 Ara 2025 22_30_18 GMT+03_00.png

Güncel sürücü var olduğundan onu kurdurtacağım. Duruma göre 340 sürücüsünü kurmanız gerekebilir.

Kod:
sudo dnf install akmod-nvidia

Bu arada kart eski olduğundan kapalı kaynak sürücüsü yerine içinde hazır gelen Nouveau sürücüsünü kullanmak daha mantıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı