CFMoto 450SR nasıldır?

Hocam 18 yaşıma yeni girdim A2 ile alabileceğim en iyi motor bu. 300k nakit 347k 12 taksit bence gayet uygun tek sorunu soğutucu ile alakalıydı o da bedavadan çözülüyor. R25'i nakit alırsan düşmüyor taksitle 400 bine denk geliyor aşırı faiz farkı koyuyorlar genel olarak da insanlar taksitle alıyor. 450SR alacağım 2 sene kullanacağım. CFMOTO Triumph ile 675SR ı geliştirdi 2 sene sonra Türkiye için çıkarsa 450SR deneyimlerim iyi olursa onu da almayı planlıyorum.

Hala neden sıfır almak istediğini anlamadım açıkçası. a2 ile alabileceğin en iyi motor bu lafı biraz saçma. kw düşürülmüş 07 de alabilirsin a2 ye uygun. Veya alırsın bir trk502x takılırsın. Açıkçası elimde o para olsa direk duke 390 alırım gerisine de kesinlikle bakmam. Bilinir, kaliteli ustalar bile çin motorlarına bakmak istemiyorlar ellerinde kalır diye.

Geçmişini bilmediğin motor bence alınmaz hocam hem de o kadar nakitim yok. 07'ye bütçem yetmiyor piste çıkacağım pist performansı en iyi A2 motor bu. Duke 390 hint malı Duke 790 CFMOTO malı 450SR Duke 790 bloğunun devşirmesiyle yapıldı. Çin malı kurye motorları ile blok açmadan 80-90 bin km yapanlar var bakımlarını düzgünce yaptıktan sonra çoğu motor iyidir. 450SR almamın sebebi 1. si pist performansı 2. si taksit imkanının iyi olması yoksa bende A2 ZX4RR veya RS660 isterim.

Reis baştan beri terimlerin çok yanlış bir marka bir marka ile anlaşma yapıyor ise o motor kaliteli olmuyor cf yamaha ile anlaştı dediler ortada bir şey olmadı hala rezalet kalite. 3 Silindir bloklar için mv agusta kopyalacak dediler ee bir şey yok daha bakıcaz. 790 bloğu zaten hiç bir zaman sevilmeyen bir blok artık 890 satılıyor daha çok. Ktm niye 790 ve 890 diye ayrı ayrı blok yapsın basit mantık. Pist performansı diyorsun ve ktm istemiyorsun. KTM deki teknolojileri biliyor musun viraj desteklerini,ayarlamalı wp apex süspansiyonları. Viraj,Pist diyor isen zaten başta ktm alman lazım. Duke 790 cf moto malı da yanlış bir cümle ktm bu bloğu sadece cf ye verdi sonradan yani cf bunu satmadı satın aldı. Cf de tek beğendiğim seri mt serisi mt 450 Türkiyede satışa çıkınca gerçekten sürmek ve binmek isterim güzele benziyor. 2-3 motor değiştirince sıfır motor almanın ne kadar gereksiz olduğunu anlarsın.

Umarım istediğin motoru alırsın kazasız belasız.

Pist yapacağım diyorum Duke öneriyorsun RC desen neyse stunt motoru öneriyorsun. Viraj desteğine ihtiyacım yok beginner değilim 450SR 500CC bandında en iyi pist süreleri alıyor ve Türkiye'de de kazanan oldu RC390 lar da vardı R3 ler de Ninja 400-500 ler de Avrupa şampiyonasına gidiyor CF takımı. 790 da 890 da şu anda CFMOTO fabrikalarında üretiliyor 1250cc V Twin NK için çalışıyor CF büyük ihtimalle yüksek cc Duke'ları da CF üretecek. Yamaha ile iş birliği küçük motorların yedek parçasını üretiyor. Avrupa'da KTM bayilerinde CFMOTO'lar satılıyor CFMOTO yarışlarında kendi geliştirdiği Triumph imzalı bloklar kullanıyor artık büyük markalarda CFMOTO'nun varlığından haberdar güveniyorlar ki bloklarını ürettiriyorlar CFMOTO geliştikçe gelişiyor. 790 bloğu kendini kanıtlayan bir blok kim beğenmemiş o bloğu abi. Sıfır konusuna gelirsen hâlâ anlamışsın abi dediğim şey çalışıyorum şu anda aylık belli bir miktar alıyorum %90'ı takside gidiyor nakit param yok ucu ucuna alıyorum. Kalite rezalet demişsin ama 450SR ı yakından inceleme şansım oldu R25'ten kalite olarak farkı yoktu ses gıcırtı hiçbir şey gelmiyordu.

Ekleyeyim 675SR tanıtıldı 2025 de geliyor Türkiye'ye gelirmi bilemem 124hp olacak sanırım veya 100hp üzeri.

Herhangi bir ktm bayisine girip ben viraj yapmak istiyorum ne önerirsiniz diye sor. Sabuncubelinde çok duke kovaladık, gördük. Kendimin 40-50 tecrübem vardır ben bile beginner değilim diyemiyorum yolun viraj noktalarını, apex yerlerini, lastiğin ne kadar tutucağını bilmiyor isen beginner oluyorsun. Sen kafana bir fikir koymuşsun herkese bunu dayatmaya çalışıyorsun gibi geliyor. Yüksek cc dukeları cf üreticek ne demek ya ? Ben yakından incelemedim uzun kmlerce kullandım ve kötü bir motor diğer kullandığım motorlara göre rakiplerine göre.

7 yıldır simülasyonlarda yarışıyorum Semi Pro karting serilerde yarıştım uzunca bir motorsiklet geçmişimde var iRacing profili bırakabilirim. Çin düşmanlığından başka bir şey yapmıyorsun saygıdeğer abim 450SR ın kullanıcı yorumlarının 10 tanesinden 7 tanesi memnun kalan 3 ü soğutucu arızası yaşayanlar. Yatak saran tonla Duke 390 var 30-40 bin km de yatak sarıyor çoğu tek silindir hacim yüksek gerilimde fazla üstüne hint malı 2-3 elektronik var diye 350 bin veremem. 1 ay sonra alacağım 2 yıl kullanacağım deneyimleyeceğim ek olarak yazı açacağım bakarsınız.

Çin kötülemesi yapıyorum çünkü o fiyat onun hakkı değil eskiden iyiydi asla kötülemezdim o fiyatlar olsa ama bu fiyatlara asla değicek makineler değil. İnsanlar bir şeyi aldığında övmeyi çok severler. Hint malı diyorsun altında ktm gibi bir marka var. 2-3 elektronik dediğin ktm 125 lik motorunada aynı sistemleri koyuyor 1290 lık motorunada aynı sistemleri koyuyor. Yine diyorum aklına bir motor koymuşsun görüşlere kapalısın bizimde seni onaylamamızı bekliyorsun. Sana sofuoğlu bile gelip dese alma bunu sen yine alıcaksın belli ki kafanda bitmiş zaten tartışmaya gerek yok. 30-40 bin de yatak sarıyor diyorsunda nerde gördün kim yaşadı bunları yatak sarınca servisleri nasıl ilgilendi ktm bu servisleri düzenli yamaha gibi servisleri var. Cf gibi para basınca servis açamıyorsun. Şu çinlilerden tek sevdiğim motor trk502 ve 502x olabilir çok heybetli ve çevremdeki enduro gruplarında 50-60 km deviren trklar var taş gibi motor hala. Bir gün yaşlanınca gs,tenere,africa twin falan almaya param yetmezse alıcam bi 502x sis farlarınıda takıcam gezicem bütün gün.

Bu konu uzadıkça uzar bence burada bitirelim sen kafanda ne varsa yap. Bende yapayım.

Son düzenleme:
Duke 250-390 kol çıkarma yatak sarma yazabilirsin. Daha iyi pist performansı olan A2 motor olsaydı onu alırdım rs457 geldi fiyasko çıktı anlatmak istediğim benim taleplerime göre en iyi motor bu vazgeçtirmeye çalışan sensin 347 bin e 12 taksitli A2 mt 07 veya Ninja 500 bul da alayım o zaman abi onu al şunu al demekle olmuyor bütçeme el veren en iyi motorsiklet bu. Nakiti olan 280-290 bin gibi 2. el r25 fiyatlarına sıfır 450SR alabiliyor 12 ay taksitli fiyatı 340-350 civarı. R25 in 12 ay taksitli fiyatı ortalama 450 bin tl 450sr dan 100 bin daha pahalı yani hâlâ f/p.

Halen yağ soğutucu diyor arkadaş okuma yazman yok mu senin? o başka bir sorun, bu başka bir sorun. Yağ kaçırıyor diyorum adam yağ soğutucu değiştiriyorlar diyor. Antifriz boşaltıyor bu yüzden yolda üst kapak contası yakan var adam halen yağ soğutucu değişiyor tarzında cevap veriyor. Arkadaş çok istiyorsanız alın tutan yok, benimde alma niyetim var ama burası Türkiye kimse ne malın, ne tüketicinin arkasında. Amerika ve Avrupa deyip duruyorsun da senin ülkene gelen motorun parça kalitesi ile Amerika ve Avrupadaki motorun parça kalitesinin aynı olduğuna ne kadar eminsin? sadece montaj ile bu kadar açıklayabilecek sorunlar değil bunlar. Yolda vites kolu kırıldı diyen 450SR sahibi bile var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…