CGN IP kullanılmalı mı?

CGN IP'den çıkayım mı?

• CGN IP'de kalabilirsin, daha güvenli.

Oy: 3 21,4%
  • CGN IP'den çıkmalısın, internetin hızlanır.

Oy: 11 78,6%

• Oy verenlerin toplamı
    14

goqhan06

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır port yönlendirme kullanmıyordum. Annemin evine güvenlik kamerası aldım, montajını yapmadan test ettim, ilk başlarda karekod ile P2P üzerinden port açmadan seyrettiğim için görüntünün biraz geç geldiğini fark ettim. Sonra buluttan geldiği için modemde port açtım, bağlantı başarısız oldu, kontrol ettiğimde CGN IP'de olduğumu fark ettim. Gerçek IP olmadığı için doğal olarak port açılamıyor.
Annemin evinde kullanmış olduğum Türksat Kablonet internet hattını çekeceğim. Kamerayı P2P üzerinden seyretmeye devam mı edeyim, yoksa CGN'den çıkıp Port üzerinden mi seyredeyim(arada 2 ile 10 saniye fark ediyor)? Bu konuda kararsız kaldım, dışarıdan yapılacak port scanner durumlarında CGN'de olmam sanki bana daha güvenli gibi geliyor :)
Saygılar..

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet servis sağlayıcını arayıp bu IP bloğundan çıkabilir dezavantajlarından etkilenmezsin.
IPv6 Protokolü kullanılmaya başlandığında zaten böyle bir sorun kalmayacak.

@tercan Bey, 2 gündür uğraşıyorum müşteri hizmetleriyle. Önce talebiniz çözülmüştür diye mail attılar, kontrol ettiğimde hala CGN IP' de olduğunu görünce aradım. Sorun çözülmedi dedim, Statik IP almanız gerekiyormuş dedi karşımdaki hanımefendi. Karşılarında normal bilgisi olmayan vatandaş olsa ücret karşılığı statik IP satmıştı. Hanımefendi siz yokken ben Raks NET' te çalışıyordum, konuya hakimim bu benim hakkım dedikten sonra beni bekletti, döndüğünde "sahadaki arkadaşlar yanlış anlamış sorunu özür dileriz bu durumdan dolayı talebinizi 5 saat içerisinde gerçekleştireceğiz" dendi. 1 saat içerisinde modem ve dış IP gerçek IP oldu. Sonuçta telefondakiler de emir kulu, ekmeğinin peşinde. Bu iş IPV6 gelmediği sürece devam edecek.

Statik ıp para ödemeden alabileceğimiz hakkımız olan bir şey mi ISS değiştiriyorum aradan çıkartayım bunuda.

@Korkutt

Statik ıp için kullandığın ISS'ye para ödemek zorundasın. Ücretsiz bu hizmet verilmiyor.

Millenicom'a geçmeye çalışıyorum müşteri hizmetlerine statik ıp mi yoksa CGN havuzunda mı olacağım diye sordum statik ıp olacak dedi (başvururken böyle bir talebim olmamıştı) ne olduğunu anlamayıp sallamış olabilir mi acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı