- Makaleler
- 8
Daha fazla
Vodafone'dan Superonline'a geçtim. Bir kamera sistemi kullanıyoruz, bu kameraya uzaktan bağlanmam için modemden port almam lazım. Faka modemin IP adresi ile internete çıktığım IP bambaşka ve bu yüzden hiçbir şekilde port çıkışından faydalanamıyorum. İnternetten biraz araştırdım ve operatörlerin "CGN" adlı bir oluşum ile resmen kendi yapılarında ikinci bir yerel ağ gibi bir sistem kurduklarını öğrendim. Bu durumda ben dışarıdan modemime hiçbir bağlantı sağlayamıyorum. NAT, PORT, DNS vs. resmen hiçbir şey kullanılmıyor. Bundan kurtulmak için de statik IP satın alın deniliyor. Ya kardeşim ben IP adresim sabit kalsın demiyorum ki, değişsin umurumda değil. Benim kendi IP adresim olmak zorunda, ben niye para verecekmişim? Vodafone'da rahat rahat kullanıyordum. Şimdi ne yapmalıyım? İlla para vermek zorunda mıyım?
teknoseyir.com

CGN IP Nedir?
#akış CGN (Carrier Grade NAT) IP bloğu veya CGN Contexinden alınan IPler nedir? Ne işe yarar? Artıları eksileri nelerdir? Ufak bir soru cevap şeklinde aktarmaya çalışalım. Öncelikle bahsi geçen yapının temelde ne olduğundan bahsedelim. CGN, Mevcut olan bir IP adresi üzerinden birden çok kullan