Çözüldü Chameleon Bootloader Sorunu ve Intel HD 3000

• Konuyu başlatan Çağlar Jm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.683
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ç

Çağlar Jm

Ziyaretçi
Arkadaşlar öncelikle daha önce iki konuya yazmama rağmen hala doğru düzgün çözüm önerisi alamadığım dört gündür beklememe gece gündüz bu işle uğraşmama rağmen konuya ilgisiz kalmanız çok şaşırtıcı. Kafayı yemek üzereyim gece gündüz uğraşıyorum hala bir çözüme kavuşmuş değil sorunum.
Sorun şu; Clover boot ile makineme mavericks kuruluyor. Fakat grafikleri kötü ve çözünürlük düşük.

Ayrıntılar; İlk başta kurulumu yapamıyordum, çünkü intelin grafik dosyaları bunu engelliyordu. Sonra onları transmac ile silip yükledim bu kez oldu bir sorun çıkmadı. Ama sonrasında da intel grafik kextlerini yüklediğimde makinem bir daha açılmıyordu. İntel kextlerini silmeden yüklemeyi diğer Chameleon Bootloader dan deneyince bu kez oldu. Fakat bu kezde, kurulum sonrası yeniden başlatınca Chameleon Bootloaderda sadece usb seçeneği gözüküyor ve kurulumu bitirme aşamasına geçemiyorum. Yani bu bootloader kurulum yaptığım diski göstermiyor. Diğer bootloderda zaten intel dosyaları yüklendiği için diski açmıyor.

Delirmek üzereyim lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Şimdi ben başka bir bootloader ile diske girmeye mi çalışmalıyım yoksa baştan bir yükleme yapıp farklı yollar mı denemeliyim.?

Çözüm için yaptıklarım ;

• Farklı farklı ekran kartıma uygun kextler denemek. (Başarısız oldu makine açılmadı)
  • Açılışta GraphicsEnabler=NO kodu girmek. (Başarısız oldu makine açılmadı)

Intel HD 3000 grafik kartını kullanıyorum.

Sorun çözüldü arkadaşlar şu an macten yazıyorum. İntel sürücülerinde sorun yaşayanlar chemalon bootloderı kullansın grafiği o tanıyor. İsteyene yardımcı olabilirim bu konuda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı