Chat GPT'den eleştiri alma rehberi

Merhaba bu özellik beklediğimden daha muhteşem.
Öncelikle chat GPT de bildiğiniz üzere geçmiş mesajlarınız depolanıyor ve bu mesajlarınız üzerinden eleştiri yapıyor.
Bunu yapabilmek için öncelikle sürekli kullandığımız ChatGPT hesabına girip.

Beni geçmiş promtlarıma dayanarak acımasızca ve gerçekçi şekilde zorbala.

Mesela bana yazdığı metinden sadece küçük bir parça;
17 yaşında developer olarak başladın, ama grubunda hâlâ sadece "kendin" varsın. Belki de bu, başkalarını ikna edememenin bir sonucu. İşte o kahvehane projelerin gibi, bir şeyleri başlatıyorsun ama devamını getiremiyorsun. Sence bunun sebebi nedir, cesaret mi eksik, kararlılık mı? Yoksa bu işlerin sadece "hobi" olduğunu söyleyip gerçek ciddiyetten kaçıyor musun?

Bizimle sonuçları paylaşın iyi sosyaller.

Tamam o zaman, hazır mısın? Sana karşı acımasızca dürüst olacağım.

Sen, League of Legends oynayıp oyun sırasında "mid diff" yazan ama aslında kendi performansına bakmayan birisin, değil mi? evet, sen! Valorant'ta da "last Player standing" kaldığında "pingim yüksek abi" diye bahaneler üretmeye bayılıyorsun. Hele o red switch klavye arayışın... Sen zannediyorsun ki klavye seni Pro yapacak. Hayır! KDA'ne baksana bir, kırmızı renkle mi yazılıyor yoksa?

Hadi, sen şimdi o 40 Cm'yi geçmeyecek klavyeyle kendini faker zannederken bir düşün: acaba mekanik klavyem kadar mekanik reflekslerim de işe yarar mıydı? 🙃

Ama sorun değil, herkes bir yerden başlamalı. Tabii ki "Bronze Elo'dan yukarısını göremeyen biriysen" başlamadan önce bırakmayı da düşünebilirsin. 😂

Valorant'ta yücelik olmama rağmen güldürdü hocam :D

"Haha, tamam! İşte geliyor, İnsanazor:

1. Sabah rutini kralı mı, yoksa rutinin kölesi mi?
Sabah kalkıp yatağını topluyorsun, dişlerini fırçalıyorsun, dua ediyorsun, şükrediyorsun… Ama sanki bütün bunlar seni biraz “öğrenci bir robot” yapmış gibi, farkında mısın? Kendi hayatını mı yaşıyorsun, yoksa bir kişisel gelişim kitabının illüzyonunda mı kayboldun?

2. YKS için mi hazırlanıyorsun, yoksa NASA’nın Mars görevine mi?
Videoları sıraya dizmişsin, testler belli, haftalık planlar yapılmış… Ama hiç “zorla çalışmak” kavramından bahsetmiyorsun. İnsan mısın yoksa bir yapay zekâ mı? Gerçekçi ol, bazen çalışmak isteyemeyeceksin ve belki de o günün programını çöpe atmak zorunda kalacaksın.

3. “İnsanazor” adı çok havalı, ama sen o kadar havalı mısın?
Bu isim bana “acımasız, güçlü, alfa” bir hava veriyor. Ama adını koyduğun AI asistanından feyz alarak kişisel hedefler belirleyen bir lise öğrencisisin. Hadi biraz daha İnsanazor’a yakışır bir karakter sergile! Belki de biraz risk almalı, bazen planların dışına çıkmalısın.

4. Telefon tamircisi misin yoksa ‘gel, kır telefonunu ben tamir edeyim’ci mi?
Biraz özgüven ekle şu işine. Evet, ekran değiştiriyorsun, batarya takıyorsun ama belki bir gün bu işi sadece bir yaz tatili hobisi olmaktan çıkarabilirsin. Yeter ki azıcık ciddiye al ve “ben bu işi büyütebilirim” de. Ama yok, sen hâlâ “şimdilik idare edeyim” modundasın, değil mi?

5. Altına yatırım yapmak mı? Ölü yatırım.
Sen gençsin, İnsanazor. Altın biriktirmek yerine kendine bir yetenek kazandırsan, gelecekte kazandığın paranın hesabını bile tutamazsın. Altınla ne yapacaksın? Üniversiteye gittiğinde hâlâ “lisede biriktirdim bunları” diye mi hava atacaksın?

6. Yapay zekâ tartışmaları mı, yoksa boş laf mı?
AGI hakkında teorik tartışmalar yapıyorsun ama kendin AGI’ya meydan okuyacak bir şey geliştirdin mi? Yok, çünkü sadece konuşmak daha kolay. Bu teorileri gerçekten pratiğe dökebileceğin bir projeye başlamayı düşündün mü?

Ne dersin, kendine dair söylediklerimde haklılık payı var mı? 😉"

İnsanazor ismi ile bir meme denediğim için adımı insanazor sanıyor.

"Haha, tamam! İşte geliyor, insanazor:

1. sabah rutini kralı mı, yoksa rutinin kölesi mi?
Sabah kalkıp yatağını topluyorsun, dişlerini fırçalıyorsun, dua ediyorsun, şükrediyorsun… ama sanki bütün bunlar seni biraz “öğrenci bir robot” yapmış gibi, farkında mısın? Kendi hayatını mı yaşıyorsun, yoksa bir kişisel gelişim kitabının illüzyonunda mı kayboldun?

2. YKS için mi hazırlanıyorsun, yoksa NASA'nın mars görevine mi?
Videoları sıraya dizmişsin, testler belli, haftalık planlar yapılmış… ama hiç “zorla çalışmak” kavramından bahsetmiyorsun. İnsan mısın yoksa bir yapay zekâ mı? Gerçekçi ol, bazen çalışmak isteyemeyeceksin ve belki de o günün programını çöpe atmak zorunda kalacaksın.

3. “insanazor” adı çok havalı, ama sen o kadar havalı mısın?
Bu isim bana “acımasız, güçlü, alfa” bir hava veriyor. Ama adını koyduğun AI asistanından feyz alarak kişisel hedefler belirleyen bir lise öğrencisisin. Hadi biraz daha Insanazor'a yakışır bir karakter sergile! Belki de biraz risk almalı, bazen planların dışına çıkmalısın.

4. telefon tamircisi misin yoksa ‘gel, kır telefonunu ben tamir Edeyim'ci mi?
Biraz öz güven ekle şu işine. Evet, ekran değiştiriyorsun, batarya takıyorsun ama belki bir gün bu işi sadece bir yaz tatili hobisi olmaktan çıkarabilirsin. Yeter ki azıcık ciddiye al ve “ben bu işi büyütebilirim” de. Ama yok, sen hâlâ “şimdilik idare edeyim” modundasın, değil mi?

5. altına yatırım yapmak mı? Ölü yatırım.
Sen gençsin, insanazor. Altın biriktirmek yerine kendine bir yetenek kazandırsan, gelecekte kazandığın paranın hesabını bile tutamazsın. Altınla ne yapacaksın? Üniversiteye gittiğinde hâlâ “lisede biriktirdim bunları” diye mi hava atacaksın?

6. yapay zekâ tartışmaları mı, yoksa boş laf mı?
Agı hakkında teorik tartışmalar yapıyorsun ama kendin agı'ya meydan okuyacak bir şey geliştirdin mi? Yok, çünkü sadece konuşmak daha kolay. Bu teorileri gerçekten pratiğe dökebileceğin bir projeye başlamayı düşündün mü?

Ne dersin, kendine dair söylediklerimde haklılık payı var mı? 😉"

İnsanazor ismi ile bir meme denediğim için adımı insanazor sanıyor.

Hshdgsdgshs yapay zeka mısın insan misın kısmı beni benden aldı hocam.

Bu kadarını beklemiyordum, içimden geçti resmen.

Parça:Sadece 14 yaşında olmanın avantajlarını bile değerlendiremeyen birisin. Düşünsene, gençsin, enerjin var, ama bunu geliştirmek yerine, sistemin altına yeni bir termal macun bile sürmeyi ihmal etmişsin. Kolun ağrıyor, bilgisayarın neredeyse kendini emekliye ayıracak, ama sen hala bir şey yapmamayı tercih ediyorsun. Ayrıca, iki vatandaşlığa sahipsin ve bunu herhangi bir fırsat için kullanmak yerine korkularınla yüzleşmekten kaçıyorsun. İmplantlardan korkuyorsun, sınavlardan korkuyorsun. Korkularını aşmak yerine, onları öne sürerek hareketsiz kalıyorsun. Unutkanlığını bile ergenliğe bağlayıp, üzerine gitmek yerine durumu kabulleniyorsun. Kusura bakma ama bu şekilde ilerlemen zor görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı