ChatGPT 5.2 vs Gemini 3 Pro

Yapay zekalara "ilaç" gibi çok özel sorular konusunda çok güvenmeyin. Kendiler yalan söyleme konusunda çok uzmandırlar. Vede oldukça inandırıcı açıklamalar yapabilirler.

Rapor ve analizler konusunda her ikisi de oldukça iyidir. ChatGPT'de kuralları baştan açıklar isen, daha net sonuçlar alabilirsin. Gemini'ni yorum şekli ihtiyacına göre daha güzel sonuçlar verse de, aynı prompt ile aynı belge analizi sonuçları her ikisinde anlık değişebilir. O anki yoğunluk da bazen sallamasyon cevaplar hatalı sonuç üretebilirler.

Aldığınız sonuçlara mutlak güven sizi başarısız eder. Mutlaka detaylı inceleme yapın.

İstekleriniz net değil - uzmanlığınız pek yok ise, sizi oldukça kötü ters köşe edebilirler.

Yapay zekalara "ilaç" gibi çok özel sorular konusunda çok güvenmeyin. Kendiler yalan söyleme konusunda çok uzmandırlar. Vede oldukça inandırıcı açıklamalar yapabilirler.

Rapor ve analizler konusunda her ikisi de oldukça iyidir. ChatGPT'de kuralları baştan açıklar isen, daha net sonuçlar alabilirsin. Gemini'ni yorum şekli ihtiyacına göre daha güzel sonuçlar verse de, aynı prompt ile aynı belge analizi sonuçları her ikisinde anlık değişebilir. O anki yoğunluk da bazen sallamasyon cevaplar hatalı sonuç üretebilirler.

Aldığınız sonuçlara mutlak güven sizi başarısız eder. Mutlaka detaylı inceleme yapın.

İstekleriniz net değil - uzmanlığınız pek yok ise, sizi oldukça kötü ters köşe edebilirler.
Hayır tabiki kontrol ediyorum ama 3 saatlik işi de 1 saate yarım saate indirmesi işime yarıyor. ChatGPT’de bir belgeyi yaparken normal elle yapsam daha kısa sürerdi o derece sapıtmıştı. Ama bazen de tek atışta yapıyor. Bir de ahlak olayı var. Ahlağı tuttu mu hiçbir şey yapmıyor.

Beklentiniz yüksek doğruluk mu ?
Sadece yazdığım konularda iyi olması yeterli. Doğruluk konusunda da araştırma yaparken tabiki yazılı olmayan kuralı doğruluk.

Hayır tabii ki kontrol ediyorum ama 3 saatlik işi de 1 saate yarım saate indirmesi işime yarıyor. ChatGPT'de bir belgeyi yaparken normal elle yapsam daha kısa sürerdi o derece sapıtmıştı. Ama bazen de tek atışta yapıyor. Bir de ahlak olayı var. Ahlakı tuttu mu hiçbir şey yapmıyor.

Sadece yazdığım konularda iyi olması yeterli. Doğruluk konusunda da araştırma yaparken tabii ki yazılı olmayan kuralı doğruluk.

Doğruluk konusunda yapay zekâ modelleri her zaman güvenilir olmayabilir ve hata yapabilir. Bu nedenle, üzerinde çalıştığınız konuya hâkim olmanız, modelin ürettiği bilgilerin doğruluğunu kontrol edebilmeniz açısından önemlidir. Yapay zekâ dil modellerinin temel amacı, tekrar eden ve zaman alan işleri hızlandırmak ve verimliliği artırmaktır. İyi çalışmalar.

Bu Gemini ne Word yapıyor ne Excel yapıyor şu an nefret ettim kullanımından. Bunları yapamıyorsa benim kişisel isteklerimi karşılayamaz ki.

SWE-bench test sonuçları:

Ekran görüntüsü 2025-12-28 162645.png

Sayısal işlerde kesinlikle ChatGPT 5.2 bence, 3.0 Pro versiyonunda Gemini eski sözelci kimliğinden büyük oranda kurtulmuş durumda ancak sayısal hesaplarda hâlâ bariz şekilde ChatGPT'den yardım almaya devam ediyorum. Analiz konusunda denkler, birinin batırdığı konuda diğeri daha doğru sonuçlara ulaşıyor.

ChatGPT 5.1 vs Gemini 2.5 Pro kıyasında %60-70 oranında ChatGPT tarafındaydım, daha çok kullanıyordum. ChatGPT 5.2 vs Gemini 3.0 Pro kıyaslamasında bu defa Gemini tarafında %70-75 oranında kullanımım var, dediğim gibi sayısal işlerde öncelikli tercihim oluyor, analiz işlerinde ikisini her zaman birlikte kullanıyorum çünkü farklı konularda hatalar yapıyorlar.

Gemini'ın da şöyle bir sorunu var; sen sık sık dürüst ve tarafsız yorum istemezsen daha 2. mesajdan itibaren sadece seni onaylayacak şekilde sonuçlar karşına çıkarıyor. ChatGPT ile 2 saat kavga etmişliğim var bir konu üstünden ama Gemini daha ilk karşıt argümanın ardından hemen kullanıcı tarafına geçiyor. Muhatap olurken Gemini daha rahat hissettiriyor ama uzun komut zincirinde kullanıcıyı gerçeklikten fazla koparıyor. ChatGPT de tam bir Recep İvedik oluyor tartışırken... :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı